Zvijezda ‘Igre prijestolja’ neće raditi u Georgiji nakon zabrane pobačaja, iako je radila u Sjevernoj Irskoj gdje je pobačaj nezakonit

U četvrtak, još jednom danu ispunjenom s glupim izjavama slavnih, istaknuta glumica koja je glumila u HBO-ovoj ‘Igri prijestolja’ rekla je kako je potpisala izjavu da neće više raditi u državama u kojima se “ženska prava nalaze pod napadom”.

“Sophie Turner je uključena u legiju otvorenih ‘A-listera’ koji su se okupili kako bi kritizirali američke države Alabamu, Georgiju i još nekoliko njih koje donose zakone potpune zabrane pristupa pobačaju” prema Yahoo News.

Međutim, veliki dio ‘Igre prijestolja’, čijom zaslugom je Turner postala popularna te vrlo bogata, snimljeno je u Sjevernoj Irskoj, poznatoj po vrlo strogim pro-life zakonima o pobačaju. Zapravo, HuffPost je opisao zakone o pobačaju Sjeverne Irske “gorima od onih u Alabami”.

Sad kad je ‘Igra prijestolja’ završena, a ona se ne mora brinuti da će joj bojkot ugroziti karijeru, Turner je sva u aktivizmu.

“Tek moram obavijestiti svoje agente da sam potpisala”, rekao je navodno Turner za Sky News. “Oni će biti kao: ‘Što? Ne možeš raditi u tim državama?’ Da, ne mogu raditi u tim državama.”

Kad ju je novinar prozvao zbog njezinog očiglednog licemjerstva, Turner je ignorirala pitanje.

“Bilo je mnogo posla na ‘Igri prijestolja’ [u Sjevernoj Irskoj]”, rekla je. “Na sreću, nastavljamo dalje.”

Na sreću, doista.

Georgia, koja ja velika destinacija za snimanje filmova na istočnoj obali, jedna je od šest država koje su donijele pro-life zakone koji štite živote djece od njihovog začeća ili od otkrivanja otkucaja srca.

“Ohio, Kentucky, Georgia, Alabama i Missouri su donijeli slične zakone u onome što se naširoko smatra konzervativnim poticanjem osporavanja odluke Roe protiv Wadea Vrhovnog suda”, kako je ranije izvijestio Big League Politics.

“Guverner Brian Kemp iz Georgije započeo je ovaj najnoviji val pro-life zakona početkom ovog mjeseca.”