WALSH: Najlicemjernija organizacija na planeti Zemlji

Matt Walsh

Prema poražavajućem izvještaju u New York Timesu, Planirano roditeljstvo optuženo je za diskriminiranje svojih trudnih zaposlenica. Kao što je Daily Wire istaknuo ovaj tjedan, organizacija za “žensko zdravlje” optužena je zbog uključivanja trudnoće kao čimbenika u odlukama o zapošljavanju, kao i uskraćivanje dopusta trudnicama.

Bivše zaposlenice otkrivaju radno okruženje koje se neprijateljski odnosi prema trudnim zaposlenicama. Neke kažu da su čak otpuštene ili degradirane nakon poroda. Isto tako, nevjerojatno je da većina podružnica Planiranog roditeljstva ne pruža porodiljni dopust. Zapanjujuće licemjerje kompanije koja tvrdi da je šampion ženskog zdravlja.

Ali ovo je samo najnoviji sloj licemjerja koji je oguljen i izložen javnosti. Ovo je, uostalom, isto Planirano roditeljstvo koje se pretvara da podržava MeToo pokret, dok s druge strane ne prijavljuje silovanja policiji. Ovo je Planirano roditeljstvo koje tvrdi da zagovara izbor, dok s druge strane skriva sonograme od žena kako ne bi mogle napraviti onaj informirani. Ovo je Planirano roditeljstvo koje se pozicionira kao zaštitnik siromašnih, ugroženih i manjina, dok s druge strane iskorištava sve te skupine u svrhu profita. Ovo je Planirano roditeljstvo koje nariče nad onima koji izgube svoje živote u nasilju s oružjem, dok s druge godišnje ubije deset puta više ljudskih bića.

No, svaki pojedini primjer licemjerja gotovo promašuje poantu. Planirano roditeljstvo je inkarnacija licemjerja. Njegovo cijelo postojanje, cijela njegova misija, apsolutno sve o njemu je licemjerno. Ono se maskira kao zdravstvena klinika, ali ubija. Ono zagovara planiranje obitelji, ali uništava obitelji. Ono simulira suosjećanje, dok istodobno profitira na strahu i zbunjenosti trudnih tinejdžerki.

Kad malo bolje razmislim, možda njegovo tretiranje trudnih zaposlenica zapravo uopće nije licemjerno. Možda je to jedina iskrena stvar koje Planirano roditeljstvo radi. Čini se kao da kaže svojim zaposlenicama: “Ne, mi nećemo ugađati vašoj trudnoći. Mi smo Planirano roditeljstvo. Mi skončavamo trudnoće. To je ono što radimo. Ako želite prigrliti svoju trudnoću i prigrliti život, morat ćete to učiniti negdje drugdje.”

Pretpostavljam da ne možete raspravljati s njihovom logikom.