FBI napravio raciju u dom zviždača koji je otkrio da su federalci ignorirali Hillaryne poslove s Rusima

Hank Berrien

Screenshot/YouTube

U nevjerojatnom prikazu, FBI je čovjeku koji je priznati vladin stražar i koji je dao glavnom inspektoru Odjela za pravosuđe Michaelu Horowitzu dokumente koji pokazuju da su savezni dužnosnici ignorirali odnose između ondašnje državne tajnice Hillary Clinton, Clintonove zaklade i Rosatoma, ruske kompanije koja je kupila Uranium One, napravio raciju u njegov dom, unatoč činjenici da je njegov status zaštićen zakonom.

Kao što Richard Pollock iz Daily Callera izvješćuje: “Isporučeni dokumenti također pokazuju da ondašnji direktor FBI-ja Robert Mueller nije istražio navode o kaznenom prekršaju koji se odnosi na Rosatom i ostale entitetima ruske vlade povezanima s Uranium One, navode dokumenti koje je pregledao TheDCNF.”

Dennis Nathan Cain, bivši suradnik FBI-ja, suočio se s agentima svom domu u Marylandu ujutro 19. studenog, prema njegovom odvjetniku, Michaelu Socarrasu. Socarras je optužio: “Ured je napravio raciju na dom mojeg klijenta i uzeo ono što je on legalno dao Kongresu u vezi Clintonove zaklade i Uranium One.” Rekao je za Daily Caller da je racija FBI-ja bila “nečuveno zanemarivanje” zaštite zviždača.

FBI agenti izvršili su raciju nakon što su dobili dozvolu savezne države sutkinje Stephanie A. Gallagher na okružnom sudu SAD-a u Baltimoreu. Glasnogovornik FBI-ja Dave Fitz potvrdio je Daily Calleru: “Dana 19. studenog, FBI je izvršio ovlaštenu akciju provedbe zakona na području Union Bridgea, Maryland. Trenutačno nemamo daljnjih komentara.”

Socarras je rekao da je agent koji je predvodio raciju rekao da je Cain posjedovao ukradenu federalnu imovinu; kad je Cain pokušao odvratiti agenta od ulaska u njegovu kuću napomenom da je priznati zaštićeni zviždač koje se nalazi pod zaštitom Zakona o zaštiti zviždača obavještajne zajednice i kojeg je Horowitz prepoznao kao takvog, to nije uspjelo. Niti je agenta odvratila činjenica da je informacija koju je Cain proslijedio Horowitzu već poslana u Odbore za obavještajne poslove Senata i Doma. Agent je svejedno ušao u Cainovu kuću sa svojim kolegama agentima.

Iako je Cain odmah dao agentima informacije koje su potraživali, Socarras je rekao za Daily Caller da su agenti još šest sati pretraživali kuću.

Socarras je potvrdio da su svi dokumenti legalno preneseni Horowitzu, a potom i kongresnim odborima. Rekao je: “Nakon što je zatražio i dobio moje odobrenje, član osoblja Michaela Horowitza fizički je uzeo klasificirane dokumente gosp. Caina i predao obavještajnim odborima Doma i Senata.”

Socarras je optužio: “Ne mogu vjerovati da je FBI informirao saveznog suca koji je odobrio nalog za pretres, da žele pretražiti dom zviždača FBI-ja kako bi preuzeli informacije koje je on već povjerio glavnom inspektoru i Kongresu … [Akt o zviždačima] ovlašćuje zaposlenike izvođača da preuzmu državnu imovinu i daju ih u povjerenju obavještajnim odborima.”

Socarras je također kritizirao FBI zbog izravnog kontaktiranja Caina nakon racije i zaobilaženja Socarrasa. Rekao je za Daily Caller: “Nakon racije i nakon što je dobio moje ime i broj od gosp. Caina, FBI agent je izravno nazvao mojeg klijenta kako bi razgovarao o njegovim zaplijenjenim elektroničkim uređajima. Svjesno zaobilaženje odvjetnika je ozbiljan prekršaj.”