Trump trolao Obamu sa samo tri riječi

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/The White House

Predsjednik Donald Trump trolao je u četvrtak bivšeg predsjednika Baracka Obamu zbog njegovih prošlih stavova o ilegalnoj imigraciji.

“Čvrsto vjerujem da bi se trebali pozabaviti, jednom za svagda, pitanjem ilegalne imigracije”, tweetao je Obama 2011. godine.

Trump je tweetao: “Totalno se slažem!”

Tweet je došao u vrijeme kad Trump radi na osiguravanju sredstava za granični zid kojeg je obećao svojim pristašama tijekom predsjedničke kampanje te nekoliko puta tijekom svog boravka u uredu.

Predloženi granični zid je jedna od mjera kojom predsjednik želi ograničiti protok ilegalne imigracije u SAD, za koju su studije pokazale da američke porezne obveznike koštaju više od 100 milijardi dolara godišnje.

“Sve veća populacija ilegalnih imigranata i njihove djece košta američke porezne obveznike 135 milijardi dolara godišnje, više nego ikad, u besplatnoj zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i provedbi zakona, prema najmjerodavnijem izvješću po tom pitanju do sad”, izvijestio je Washington Examiner. “I unatoč tvrdnjama zagovornika ilegalne imigracije da stranci plaćaju značajan iznos u porezima natrag saveznim, državnim i lokalnim riznicama, izvješće Federacije za američku imigracijsku reformu taj iznos stavlja na 19 milijardi, što u konačnici čini trošak poreznim obveznicima od 116 milijardi dolara.”