Dežurna hollywoodska glupača: ‘Crvena MAGA kapa je nova bijela kapuljača’

Katie Jerkovich
Ivan Toth

Alyssa Milano usporedila je pristaše predsjednika Donalda Trumpa sa članovima Ku Klux Klana, kad je u tweetu izjavila da je crvena “Make America Great Again” kapa nova “bijela kapuljača”.

“Crvena MAGA kapa je nova bijela kapuljača”, rekla je 46-godišnja glumica i aktivistica u nedjeljnom tweetu milijunima svojih sljedbenika.

“Bez da su bijeli dječaci u stanju suosjećati s drugim ljudima, čovječanstvo će i dalje uništavati samo sebe. #FirstThoughtsWhenIWakeUp”, dodala je.

Onako usput, prvi odgovor na tweet je legendaran 😀

Nije bilo drugih informacija na njezinom tweetu koje bi ga objasnile. No, kako je Fox News primijetio, nekoliko sati prije, objavila je videozapis koji je kružio društvenim mrežama i koji je prikazivao izvornu, skraćenu snimku učenika katoličke škole Covington koji su navodno uznemiravali američkog Indijanca po imenu Nathan Phillips.

Nakon što su sve činjenice, kao i puni video, događaja isplivali na površinu, glumica iz serije “Charmed” nije se ispričala, već je pokušala opravdati svoj tweet novom objavom u kojoj je izjavila:

“Nemojmo zaboraviti — cijeli ovaj događaj dogodio se jer je skupina dječaka otišla na školski izlet u svrhu prosvjedovanja protiv ženskog prava na njezino tijelo i reproduktivnu zaštitu. Nije sporno da je netrpeljivost od samog početka igrala ulogu.”