Obitelj Nicholasa Sandmanna učinila veliki potez protiv medija zbog klevete

Ryan Saavedra

Screenshot: Fox News Video

Obitelj 16-godišnjeg učenika katoličke škole Covington Nicholasa Sandmanna angažirala je utjecajnog odvjetnika koji se specijalizirao za tužbe protiv medijskih organizacija zbog klevete i ogovaranja.

WCPO izvješćuje da je obitelj angažirala L. Lin Wooda, kojeg je osramoćeni bivši novinar Dan Rather opisao kao “odvjetnika za proklete” i koji je poznat po “agresivnim tužbama za klevetu i ogovaranje protiv medijskih organizacija.”

Obitelj je to objavila u priopćenju kojeg je objavila odvjetnička tvrtka Hemmer DeFrank Wessels, izvijestio je Enquirer.

“… Todd McMurty, pravni savjetnik obitelji, proveo je opsežnu potragu kako bi pronašao nacionalno priznatog odvjetnika vještog na području klevete, ogovaranja i Prvog amandmana”, navodi se u priopćenju.

Wood ima dugu povijest zastupanja klijenata visokog profila u velikim slučajevima, uključujući obitelj JonBenet Ramsey i ostalih.

“Gosp. Wood donosi besprimjernu uspješnost u sudskim slučajevima, zastupajući klijente poput obitelji JonBenet Ramsey, bivših zastupnika Garyja Condita i Richarda Jewella u tužbama protiv medija”, napisao je McMurty. “Gosp. Wood danas je posjetio obitelj u sjevernom Kentuckyju. Predan je donijeti pravdu 16-godišnjem Nicku Sandmannu i njegovoj obitelji. Daljnje objave treba očekivati u sljedećih nekoliko dana.”

Sandmann je tijekom vikenda gurnut u središte pozornosti nakon što su ljevičarski aktivisti i novinari širili selektivno editirani videozapis njegove interakcije s američkim Indijancem Nathanom Phillipsom. Daily Wire je izvijestio:

Trominutni video objavila je skupina indijanskih prosvjednika koji su tvrdili da ih je maltretirala i zastrašivala skupina učenika katoličke srednje škole Covington, koja je čekala autobus blizu Lincolnovog memorijala. Video je na samom početku i na kraju jako editiran te prikazuje samo navodno “sučeljavanje” između prosvjednika po imenu Nathan Phillips i tinejdžera koji je nosio ‘Make Amerika Great Again’ kapu.

U subotu navečer, dvosatna, kompletna videosnimka sukoba postala je dostupna na društvenim medijima, a taj video pokazuje vrlo različitu interakciju od one koja je inicijalno prikazana. Video, snimljen s gledišta druge skupine prosvjednika koji su svjedočili interakciji, pokazuje da je Phillips prišao tinejdžerima — a ne obrnuto, kao što Phillips tvrdi — i da su tinejdžeri bili relativno mirni tijekom incidenta, smijali se i pljeskali Phillipsovom bubnjanju te si povremeno postavljali pitanja u stilu: “Što se ovdje događa?”

Učenike katoličke škole Covington verbalno je napala skupina crnih prosvjednika koja ih je nazivala “ped**ima”, “prljavim krekerima”, “budućim školskim pucačima” i “bebama incesta”.

Rob Sanders, tužitelj okruga Kenton, Kentucky u kojem je locirana srednja škola Covington, rekao je Lauri Ingraham na Fox News su srijedu navečer kako je “već u tijeku” kaznena istraga protiv onih koji su prijetili učenicima.