KLAVAN: Ne smijete ovdje čitati Bibliju! Ovo je Amerika! [Satira]

Andrew Klavan

Ovo što slijedi je satira.

Nekoliko saveznih država razmatra zakone kojima bi se propisali satovi biblijske pismenosti, iako ljevičari govore da to krši ustavno odvajanje crkve od države bezbožne nemoralnosti.

Predsjednik ACLU-a Les Wright, u govoru pred zlatnim kipom koze, rekao je: “Kao čelnik Američke unije za civilne slobode, snažno se protivim Americi, uniji, civilnosti i slobodi. Ako će se Biblija podučavati u školama, bojim se da bi to moglo zatrovati umove nedužne djece s idejom da ih je Bog podario individualnim pravima. A to nije ono što mi predstavljamo.”

Wendy Rage, predsjednica Ateista koji nastoje istrijebiti Sveti autoritet i podučavanje (Atheists Seeking to Stamp out Holy Authority and Teaching – ASSHAT), izdala je izjavu u kojoj kaže: “Što je Biblija dala Americi? Apsolutno ništa. To je muha u ulju kad vlasti koje vladaju žele prve baciti kamen koji će dovesti do padanja u nemilost poput slijepaca koji vode slijepce. Ako se ne možemo vidjeti oči u oči u ovome, moja mudrost nestaje i perem ruke od svega sa slomljenim srcem. Umjesto stavljanja riječi u naša usta, možemo li radije ustati i zasjati te jesti i piti i veseli biti sve dok ne zagriznemo prašinu? Ili je natpis na zidu znak vremena da u tren oka napustimo uski i tijesan put i umremo od mača.”

Kad su joj rekli da svaka fraza njezine izjave zapravo potječe iz Biblije, kao i većina njezinih ideja i vrijednosti, gđa Rage je rekla: “Bože moj, nisam to znala! Trebali su nas učiti Bibliju u školi!”

Alexandria Occasional Cortex, demokratska kongresnica iz države Potpunog neznanja, također se usprotivila biblijskoj pismenosti, rekavši: “Ne moram znati Bibliju kako bih rekla što je moralno ništa više nego moram znati bilo što kako bih išta rekla.”

Sam Bog također je dao izjavu. Zove se Biblija.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.