CNN objavio ispriku nakon što su pogrešno identificirali guvernera Virginije Northama kao republikanca

Scott Morefield

Twitter

CNN je pogrešno označio Ralpha Northama kao republikanca tijekom segmenta koji je prikazivao osramoćenog guvernera Virginije kako se ispričava zbog slike u godišnjaku iz medicinske škole 1984. godine.

Segment, koji je emitiran tijekom emisije “Anderson Cooper 360”, pokazao je natpis koji je Northama identificirao kao “R” dok je kompanija puštala njegovu Twitter ispriku.

Gotovo 35 godina stara rasistička fotografija prikazuje jednu osobu s “crnim licem”, dok druga nosi KKK ogrtač. Northam do sada nije razjasnio koja je od tih osoba on, ali kako god bilo, guverner Virginije već je izgubio podršku nekoliko ključnih podupiratelja, a ostali će vjerojatno slijediti.

“Dragi moji sugrađani Virginije, ranije danas objavio sam izjavu u kojoj se ispričavam zbog svog ponašanja u prošlosti, koje je daleko od standarda koji ste mi odredili kad ste me izabrali za vašeg guvernera”, napisao je Northam na tweetu koji je također uključivao njegovu snimljenu ispriku. “Vjerujem da je zaslužujete čuti izravno od mene.”

Dok je Fox News izvijestio da je Cooperov inicijalni tweet segmenta uključio pogrešku “bez priznanja”, CNN-ov domaćin uklonio je tweet i objavio ispriku u subotu ujutro koja je uključivala ispravan natpis.

“Prethodni tweet sadržao je videozapis koji je pogrešno identificirao stranku guvernera Northama te je on uklonjen, a video ispravljen”, napisao je Cooper.

Mreža je predvidljivo primila poprilično kritika zbog greške.