Bijesni vijetnamski veteran vikao na dužnosnicu države Connecticut zbog klečanja za vrijeme davanja zakletve zastavi SAD-a

Hank Berrien

Screenshot

Jedan postariji veteran Vijetnamskog rata iz Connecticuta, ogorčen što je u obližnjem gradiću gradska dužnosnica kleknula prilikom zakletve zastavi SAD-a, otputovao je na sastanak kako bi se suprotstavio službenici koja je klečala i odbrusio: “Kao što piše na mojoj majici: ‘Ako ti se ne sviđa ova zastava, pomoći ću ti spakirati kovčege i najuriti te odavde”.

Calvin Bunnell, koji živi u obližnjem Meridenu, otputovao je u Haddam, kako bi se suočio s gradskom dužnosnicom Melissom Schlag, koja je prethodno kleknula tijekom zakletve i koja je snimljena kako govori da je grad Haddam “fašistički” i “rasistički”. Kasnije se ispričala u radio intervjuu, ali je i dalje inzistirala da “jake vene fašizma i rasizma teku duboko u Haddamu”.

Bunnell je rekao da je bio dio skupine od kojih 75 ljudi na sastanku, koji su bili zgroženi Schlaginom akcijom. Kada je tamo došao, Bunnel je viknuo na Schlag: “Kao što piše na mojoj majici: ‘Ako ti se ne sviđa ova zastava, pomoći ću ti spakirati kovčege i najuriti te odavde’. Kada si kleknula i okrenula leđa zastavi, okrenula si leđa polovini ovog grada.”

U intervjuu koji je dao voditeljici Fox Newsa, Ainsley Earheart, koja ga je upitala zašto je učinio to što je učinio, Bunnell je odgovorio:

Za mene, zastava bi trebala predstavljati Sjedinjene Države, a kad netko klekne i ne odaje joj poštovanje, isto je kao da si to učinio nacionalnoj himni. Trebali biste ustati i prezentirati se toj situaciji kao i prema zastavi. Kada sam prvi puta ušao u osnovnu školu, to je bila prva stvar koju su nas učili, poštivanje zastave i onoga što ona predstavlja. Ne predstavlja samo slobodu, također predstavlja svu onu gospodu u dame i službi koji su dali svoje živote za ovu zemlju. A kad klekne na pod ispred nje, to je znak velikog nepoštovanja, jer za mene trebaš ustati i slaviti te ljude kao i zastavu Sjedinjenih Država.

Bunnell je izjavio da je otputovao u Haddam na prosvjed protiv Schlaginog klečanja jer je znao da je već jednom klečala prilikom intonacije himne. Rekao je: “Samo sam shvatio da je vrijeme da joj neki ljudi, osim onih iz njezinog grada, pokažu kako se osjećaju zbog tih stvari.”

Na pitanje Ainley Earheart treba li Schlag dati ostavku, Bunnell je odgovorio: “Mislim da treba, jer ako čini nešto takvo, ona ne predstavlja na pravi način konstituent tog grada.”