Odvjetnik Nicka Sandmanna poslao pismo ovim entitetima u svrhu potencijalnih tužbi

Ryan Saavedra

Screenshot: Fox News Video

Odvjetnici koji predstavljaju učenika katoličke srednje škole Covington Nicka Sandmanna i njegovu obitelj, ukazali su u petak da su poslali pisma u vezi potencijalnih tužbi preko 50 entiteta, od demokratskih političara do poznatih osoba i medijskih ličnosti.

“Pravni savjetnik koji zastupa Nicka i njegovu obitelj, Todd McMurtry te iskusni odvjetnik iz Atlante, koji se specijalizirao za slučajeve klevete i ogovaranja, L. Lin Wood, rekli su kako će tražiti pravdu za štetu koja je navodno počinjena tinejdžeru, izvijestio je Enquirer. “McMurtry je član odvjetničke tvrtke Hemmer Defrank Wessels i prakticira pravo na širem području Cincinnatija od 1991. godine. Rekao je da tim od sedam odvjetnika radi puno radno vrijeme kako bi pregledali medijska izvješća o onome što se dogodilo.”

Pisma su došla kao odgovor na medijsko klevetanje Sandmanna nakon što je selektivno uređeni video isječak incidenta od 19. siječnja 2019. postao viralan, koji je pokazao Sandmanna kako stoji lice o lice s Indijancem Nathanom Phillipsom, koji je udarao u bubanj pred njegovim licem.

Enquirer je dodao: “Ovog su tjedna pripremili pisma koja su upućena organizacijama i pojedincima za koje se vjeruje kako su oklevetali ili optužili Nicka s lažnim izvješćivanjem.”

“Oni znaju da su prešli granicu”, rekao je McMurtry. “Žele li da 12 ljudi u Kentuckyju presudi o njihovoj sudbini? Mislim da ne.”

Popis entiteta kojima su upućena pisma uključuje:

 1. The Washington Post
 2. The New York Times
 3. Cable News Network, Inc. (CNN)
 4. The Guardian
 5. National Public Radio
 6. TMZ
 7. Atlantic Media Inc.
 8. Capitol Hill Publishing Corp.
 9. Biskupija Covington
 10. Biskupija Lexington
 11. Nadbiskupija Louisville
 12. Biskupija Baltimore
 13. Ana Cabrera (CNN)
 14. Sara Sidner (CNN)
 15. Erin Burnett (CNN)
 16. S.E. Cupp (CNN)
 17. Elliot C. McLaughlin (CNN)
 18. Amanda Watts (CNN)
 19. Emanuella Grinberg (CNN)
 20. Michelle Boorstein (Washington Post)
 21. Cleve R. Wootson Jr. (Washington Post)
 22. Antonio Olivo (Washington Post)
 23. Joe Heim (Washington Post)
 24. Michael E. Miller (Washington Post)
 25. Eli Rosenberg (Washington Post)
 26. Isaac Stanley-Becker (Washington Post)
 27. Kristine Phillips (Washington Post)
 28. Sarah Mervosh (New York Times)
 29. Emily S. Rueb (New York Times)
 30. Maggie Haberman (New York Times)
 31. David Brooks (New York Times)
 32. Shannon Doyne
 33. Kurt Eichenwald
 34. Andrea Mitchell (NBC/MSNBC)
 35. Savannah Guthrie (NBC)
 36. Joy Reid (MSNBC)
 37. Chuck Todd (NBC)
 38. Noah Berlatsky
 39. Elisha Fieldstadt (NBC)
 40. Eun Kyung Kim
 41. HBO
 42. Bill Maher
 43. Warner Media
 44. Conde Nast
 45. GQ
 46. Heavy.com
 47. The Hill
 48. The Atlantic
 49. Bustle.com
 50. Ilhan Omar
 51. Elizabeth Warren
 52. Kathy Griffin
 53. Alyssa Milano
 54. Jim Carrey

Nekoliko sati nakon što je objavljeni inicijalni video isječak, duljine od samo nekoliko sekundi, postao viralan, počeli su se pojavljivati dulji videozapisi koji su pokazali da je početno tumačenje incidenta bilo obmanjujuće i netočno:

Trominutni video objavila je skupina indijanskih prosvjednika koji su tvrdili da ih je maltretirala i zastrašivala skupina učenika katoličke srednje škole Covington, koja je čekala autobus blizu Lincolnovog memorijala. Video je na samom početku i na kraju jako editiran te prikazuje samo navodno “sučeljavanje” između prosvjednika po imenu Nathan Phillips i tinejdžera koji je nosio ‘Make Amerika Great Again’ kapu.

U subotu navečer, dvosatna, kompletna videosnimka sukoba postala je dostupna na društvenim medijima, a taj video pokazuje vrlo različitu interakciju od one koja je inicijalno prikazana. Video, snimljen s gledišta druge skupine prosvjednika koji su svjedočili interakciji, pokazuje da je Phillips prišao tinejdžerima — a ne obrnuto, kao što Phillips tvrdi — i da su tinejdžeri bili relativno mirni tijekom incidenta, smijali se i pljeskali Phillipsovom bubnjanju te si povremeno postavljali pitanja u stilu: “Što se ovdje događa?”

Daily Wire je nadalje istaknuo da je “učenike katoličke škole Covington verbalno napala skupina crnih prosvjednika koja ih je nazivala “ped**ima”, “prljavim krekerima”, “budućim školskim pucačima” i “bebama incesta”.

Preservation Letter by on Scribd