Talijanski zastupnik: ‘Pravi fašisti su u Bruxellesu’

Hungary Journal

Europska elita je zabrinuta mogućnošću da će anti-imigracijske stranke preuzeti vlast, rekao je Lega-član Europskog parlamenta Marco Zanni mađarskim dnevnim novinama Magyar Hirlap. “EU elita napada političare zbog njihovog stava o migraciji.”

Talijanski političar naglasio je da migracijsku politiku mađarske i talijanske vlade podržavaju ljudi, čak i ako pro-imigracijske elite žele delegitimizirati te demokratski izabrane vlade.

Zanni je rekao da talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini želi voditi one stranke koje žele korjenite promjene na tri područja: migracije, unutarnje sigurnosti i ekonomskog napretka. Njegov slogan je “činimo manje zajedno, ali bolje”, jer Salvini želi više supsidijarnosti te vraćanje nacionalnih država u središte EU. Zastupnik je naglasio da bi u nekim područjima trebala postojati učinkovitija suradnja, poput jedinstvenog tržišta.

Što se tiče rasprave o Mađarskoj ovog tjedna, Zanni je rekao da europske elite ne poštuju demokraciju te da su pretvorile mehanizme vladavine zakona u političko sredstvo. “Pravi fašisti su ovdje u Bruxellesu, oni ne poštuju demokraciju i izabrane vlade”, rekao je Zanni, dodavši kako će “ljudi glasati protiv njih”.