Roger Waters bijesni na Trumpa: Pokušavaš uništiti demokraciju u Venezueli

Democracy Now! via YouTube

U nedjelju, bivši frontman grupe Pink Floyd Roger Waters otišao je na Twitter kako bi kritizirao Trumpovu administraciju zbog njezinih postupaka u vezi Venezuele te je optužio administraciju da “pokušava uništiti” venezuelansku demokraciju “kako bi 1% [najbogatijih] moglo opljačkati njihovu naftu”.

Trumpova administracija zauzela je čvrsti stav prema Venezueli; kao što je Military Times izvijestio, predsjednik Trump je u nedjelju izjavio da se američka vojna intervencija u Venezueli još uvijek razmatra, budući da je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro odbio ustupiti svoj položaj čelniku opozicije Juanu Guaidu, predsjedniku Nacionalne skupštine, koji se proglasio privremenim predsjednikom zemlje i kojeg su SAD priznale kao legitimnog vođu Venezuele.

Maduro je zadržao potporu velikog dijela vojske, ali počinju se pojavljivati prvi prebjezi; CBC je izvijestio:

General zrakoplovnih snaga Franciso Yanez, koji je u petak prisegnuo vjernost Guaidu i pozvao svoje kolege časnike da mu se pridruže … Jedan umirovljeni general zrakoplovnih snaga slijedio je Yanezovo vodstvo u subotu. Jorge Oropeza Pernalete odjenuo je svoje staro letačko odijelo kako bi pozvao svoje drugove da okrenu leđa režimu. Oropeza je bio vrhovni zapovjednik zrakoplovnih snaga pod predsjednikom Hugom Chavezom sve do 2012. … Bojnik zrakoplovnih snaga Raynell Martinez Mujica objavio je svoj vlastiti pro-Guaidov video u subotu u kojem ponavlja Yanezovu izjavu da je “90 posto pripadnika oružanih snaga protiv Madura. Samo nekoliko sati poslije, još jedan bojnik zrakoplovstva, Victor Romero Melendez, slijedio je primjer, držeći sablju u ruci.

CBC News izvijestio je u ponedjeljak o Maduru: “Optužio je Sjedinjene Države za planiranje državnog udara u južnoameričkoj zemlji i u intervjuu koji je emitiran na španjolskoj televiziji upozorio predsjednika Trumpa da ‘radi greške koje će umrljati tvoje ruke s krvlju!”

Waters je stavljen na stup srama zbog svojih komentara na Twitteru: