Patrola muslimanske zajednice u Brookylnu vozi automobile koji izgledaju identično vozilima NYPD-a

Cristina Laila

Twitter

Šerijat se prikrada na mala vrata.

“Patrola muslimanske zajednice” u New Yorku vozi automobile koji izgledaju identično stvarnim patrolnim vozilima NYPD-a — bijeli Ford Taurus s crvenim i bijelim svjetlima za slučaj nužde — dok nose plave uniforme koje također podsjećaju na one policijske.

Ovi dobrovoljci muslimanske patrole navodno se sami financiraju i “nenaoružani su”.

“Uopće se ne osjećam ugodno što se ovoga tiče… Ovo izgleda kao šerijatska policija u Brooklynu”, rekao je bivši časnik NYPD-a, John Cardillo.

Iako ova priča nije nova onima koji obraćaju pozornost na nedavne izvještaje Rebel Media ili Laure Loomer, muslimani u Brooklynu postaju sve ohrabreniji i ovog mjeseca šire svoju flotu patrolnih automobila i dodaju još patrolnih “policajaca”.

Prema New York Timesu, Maeen Ali, koji je došao u SAD iz Jemena 1990. godine, uspostavio je Patrolu muslimanske zajednice nakon što se bojao za sigurnost svoje djece vidjevši “antimuslimansku” mržnju na internetu.

“To je kuhalo u meni”, rekao je 38-godišnji Ali za New York Times. “Tada sam sebi rekao da je zaista važno izaći i zaštititi muslimane u zajednici.”

Maeen Ali je jedan od 30-tak dobrovoljaca šerijatske Patrole muslimanske zajednice koja ima cilj širenja flote patrolnih automobila s 2 na 5 do kraja ovog mjeseca.

Gosp. Ali također želi proširiti šerijatsku patrolu diljem grada.

Postoje još i gore…

Muslimanska skupina dobrovoljnih provoditelja šerijata nedavno je održala obuku koju su vodili policijski službenici van dužnosti iz postaje 72. okruga, izvijestio je New York Times.

New York Times je izvijestio da se muslimanska zajednica suočila sa žestokim reakcijama nakon što su fotografije automobila Patrole muslimanske zajednice postale viralne na društvenim medijima.

Veliki broj telefonskih poziva poplavio je policijsku postaju u 68. okrugu, što je navelo policijske službenike da održe uvodni sastanak s članovima Patrole muslimanske zajednice kako bi razgovarali o parametrima: nazovite 911 ako naiđete na nešto sumnjivo i ne poduzimajte nikakve vlastite mjere. “Očekujemo od njih da poštuju opći zakon “, rekao je glasnogovornik policijske postaje.

Članovi Patrole muslimanske zajednice tvrde da neće djelovati kao policijski službenici, već samo žele raditi u dogovoru s policijom.

Patrola muslimanske zajednice u Brooklynu podsjeća na šerijatsku policiju u Londonu gdje muslimani primjenjuju šerijatsko pravo u kvartovima maltretiranjem homoseksualnih osobe te ciljaju ljude koji piju alkohol, a ženama u kratkim suknjama govore na se pokriju.

Još ti nije dovoljno, Amerika?