WALSH: Zastrašujuća i opasna transfobija Demokratske stranke

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/The White House

Nakon obraćanja predsjednika Trumpa u Govoru o stanju nacije, koji je uključivao neodoljiv poziv na zabranu kasnog pobačaja, senatorica i predsjednička kandidatkinja Kamala Harris otišla je na Twitter kako bi registrirala svoju zamjerku. “Političari ne bi smjeli govoriti ženama što trebaju činiti sa svojim tijelima”, napisala je, elokventno naglašavajući svaku riječ malim pljeskajućim emojijima. To je bila najtransfobnija izjava ikad. Osobno, bio sam shrvan.

Harris zna, kao i svi drugi, da je rod društveni konstrukt. Pitanja reproduktivnog zdravlja nisu isključiva samo za žene. Zašto bi netko pretpostavio da je Trump govorio samo ženama što činiti sa svojim tijelima? Muškarci također mogu zatrudjeti. Muškarci mogu imati maternice. Muškarci mogu imati jajnike. Muškarci mogu rađati. Isto kao što žena može imati penis i biti bez jajnika. Bilo koja anatomska kombinacija je moguća u bilo kojem od 346 rodova. Kamala Harris to zna. Svi moderni ljevičari to znaju. A opet, u činu neizrecivog fanatizma, otkrivajući svoje ukorijenjene predrasude, trudnoću je vezala samo sa ženama. Harris nas je vlastoručno vratila u mračno doba.

Zapravo, cijela večer je bila jedan veliki prikaz transfobije i cis-het šovinizma od strane biološki ženskih demokrata. Čak su se i odjenule na isključivi način, navukavši na sebe bijele kostime kako bi proslavile žensko pravo glasa ili nešto slično. Primijetite kako su samo biološke žene pozvane na ovu demonstraciju ili prosvjede ili što god to bilo.

Da bi stvari bile još gore, cijela brigada bijelih kostima eruptirala je u neobuzdani pljesak kako bi proslavila sve “žene” izabrane u Kongres 2018. Nisu željele pljeskati nezaposlenosti ili prevenciji trgovine seksom, ali su iskoristile priliku da same sebe nagrade ovacijama. No, ponovno, to je bio izrazito diskriminatoran prikaz. Kako mogu pljeskati postignućima “žena” kad je riječ “žena” samo društveni konstrukt i nema vidljivog značenja? Žena bi jednako lako mogla biti muškarac i muškarac bi mogao biti žena. Član bilo koje biološke skupine mogao bi biti bez spola, ili hermafrodit ili trospolac ili još uvijek u fazi rodnog ispitivanja. Kad demokrati “slave žene”, oni samo slave besmisleni i proizvoljni biološki XY okvir na kojem se može graditi bilo koji spol. No, slaviti taj okvir znači negirati važnost istinskog spola osobe, koji ne mora uopće biti povezan s biologijom.

To je njihova vlastita logika. Ja je samo prihvaćam. U svrhu rasprave, u svakom slučaju. Liberali još uvijek nisu suočeni s činjenicom da njihova progresivna rodna teorije u potpunosti potkopava, negira i isključuje sve feminističke “girl power” stvari. Oni žele imati svoj rodni kolač i također ga pojesti. U jednom trenutku žele da vjerujemo kako je spol fluidan i da dijelovi tijela osobe uopće nemaju veze s tim pitanjem, a sljedećeg žele da skačemo od veselja iz razloga što je hrpa osoba s vaginom izabrana u Kongres. Te dvije ideje stoje jedna nasuprot drugoj u očiglednom konfliktu. Oni moraju odabrati. Ili će se, u suprotnom, morati suočiti s činjenicom da svaki puta kad se upuste u feminističke izljeve oni su, prema svojoj vlastitoj ideologiji, krivi za transfobnu netrpeljivost.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.