UHVAĆEN: Jussie Smollett napisao rasističko pismo koje je dovelo do navodnog zločina iz mržnje protiv njega

Matt Vespa

Stvari polako dolaze na svoje mjesto. Za mnoge koji su bili skeptični, vaša rezerviranost potvrđena je sa svih strana. Za one koji su mu vjerovali, pa, ne može se drugačije reći: bili ste u krivu i nasamareni ste. Navodni zločin iz mržnje protiv glumca Justina Smolletta, zvijezde Fox-ove serije “Empire”, potaknuo je još jedan nacionalni prosvjed. Dvojica bijelih muškaraca su ga udarili, polili ga izbjeljivačem i vezali uže oko njegovog vrata. Nosili su crvene kape i rekli mu: “Ovo je MAGA zemlja”, uz pregršt rasističkih i homofobnih uvreda; Smollett je crnac i gay. O da, okrivite predsjednika Trumpa. Okrivite njegove pristaše. Amerika je rasistička kanta za otpatke, zar ne? Nema sumnje da imamo problema, ali oni nisu ni izbliza toliko rasprostranjeni ili sustavni kao što bi liberalni mediji željeli da vjerujete. Slučajno, ovaj Smollettov ne-napad ispao je totalna prijevara. A ovo nije ni prvi puta da su takozvani rasistički incidenti razotkriveni kao totalne prijevare. Imaju dugu povijest. I da, radujem se zbog ovoga. Izvinite dok otvaram šampanjac zbog činjenice da se zločin iz mržnje nije dogodio. I da, presretan sam što su liberalni mediji ponovno završili s jajem na licu zbog svoje zapanjujuće sposobnosti preranog starta i u potpunosti krivog izvješćivanja.

Dvojica bijelih muškaraca bili su zapravo nigerijska braća koji su poznavali Smolletta. Jedan od njih bio je statist u “Empireu”. Drugi je bio glumčev osobni trener. Taj dvojac kupio je uže koje je korišteno u napadu, a Smollett im je navodno platio izvršenje tog zločina iz mržnje, za koji su čak održane i probe. Dvojac surađuje s policijom. Sam napad je sličan zapletu predstave za koju je Smollett bio na audiciji. Sve smrdi do neba. A sad čujemo informacije da je ta vjerojatna prijevara počinjena jer mediji nisu posvetili dovoljno pozornosti rasističkom pismu koje je poslano Smollettu. Tako je, nekakvo pismo koje je sadržavalo bijeli prah, za koji se kasnije utvrdilo da je aspirin, poslano je Smollettu danima prije nego što je počinjen ovaj ne-zločin iz mržnje. S ovakvim raspletom događaja, policija u Chicagu više ne smatra Smolletta žrtvom. Također žele novi razgovor s njim. Kao šećer na kraju, Smollett je sudjelovao i u pisanju rasističkog pisma koje mu je poslano (via CBS Chicago):

Dvojica braće koji su sudjelovali u napadu na Jussieja Smolletta rekli su policiji da je Smollett bio iza kreiranja rasističkog pisma koje je poslano glumcu na set njegove serije “Empire”, prema dvama izvorima koji posjeduju informacije o istrazi iz prve ruke.

A kad to pismo nije dovelo do “veče reakcije”, Smollett je orkestrirao napad tjedan dana kasnije s dvojicom muškaraca — Ola i Abel Osundairo, rekli su izvori. Također u utorak, izvori kažu kako su dvojica braće viđena na video snimci prilikom dijeljenja prijevoza prije nego su odbačeni u blizini mjesta napada.

Smollett je 22. siječnja primio pismo koje je sadržavalo bijeli prah. Pismo je poslano Cinespace Studios u Chicagu, mjesto snimanje serije “Empire”. Pismo je potaknulo HAZMAT reakciju. Policija Chicaga je rekla da se za “bijelu tvar” kasnije utvrdilo da je aspirin.

Pismo je izrađeno sa slovima koja su očito bila izrezana iz časopisa kako bi oformila riječi. Sastavljena poruka sadržavala je rasne i homofobne prijetnje usmjerene Smollettu. Časopis je jedan od dokaznih materijala koji su prošli tjedan dobavljeni iz doma braće tijekom pretresa čikaške policije. Istražitelji su također pronašli knjigu s markama.

[…]

Izvori kažu da je barem jedan od dvojice braće na Smollettov zahtjev kupio uže koje je korišteno u incidentu. Izvori također govore da je glumac serije “Empire” platio uže, koje je kupljeno u trgovini Crafty Beaver u Ravenswood susjedstvu tijekom vikenda 25. siječnja.

[…]

Izvori kažu da je crvena kapa kupljena u trgovini ljepote u Uptownu i da se napad trebao dogoditi prije 29. siječnja. Braća su rekla detektivima da su njih trojica uvježbavali napad danima prije samog incidenta. Smollett je platio braći 3.500 dolara.

Dakle, kad će Smollett biti optužen za podnošenje lažne policijske prijave? Također, čovječe božji, što si dovraga mislio?