Gay i trans seksualna edukacija predavat će se djeci od 5 godina u UK

RT.com

Britanska konzervativna vlada najavila je planove uvođenja lekcija o homoseksualnosti i transrodnosti za učenike osnovnih škola, unatoč službenoj peticiji protiv tog poteza koju je potpisalo više od 100.000 osoba, piše RT.com.

Sunday Times izvješćuje da je nakon šestomjesečnih konzultacija s Ministarstvom obrazovanja finaliziran novi nastavni plan te da će se početi provoditi u svim britanskim školama počevši od obrazovne godine 2020.-21.

Popularna peticija parlamentu u kojoj se zahtjeva zadržavanje prava nesudjelovanja u nastavi u duljini školskog obrazovanja djeteta u ponedjeljak će biti na raspravi u Donjem domu, iako se ne očekuje da će utjecati na raspored implementacije zakonodavstva.

Prijedlog je naišao na otpor konzervativnih zajednica, uključujući neke muslimane i Židove. U pismu u kojem se izražava protivljenje, istaknuti rabini izražavaju strah da bi neki roditelji radije izvukli svoju djecu iz obrazovnog sustava — što im je dopušteno — nego da ih podvrgnu novom nastavnom planu i programu.

Među nastavnim materijalom za djecu u osnovnoj školi koja se trenutačno nalaze na testiranju u pretežno muslimanskoj školi u Birminghamu su “Tango čini troje”, knjiga o dva gay pingvina koji njeguju jaje uzeto iz druge obitelji i “Moj dječak princeza”, koja slavi tamnoputo dijete koje se voli oblačiti u suprotni spol.

Ostali ciljevi kurikuluma uključuju edukaciju studenata o pitanjima koja su u posljednja dva desetljeća postala sve češća u Britaniji, poput ženskog obrezivanja, sextinga, osvete pornografijom i potencijalne neravnoteže moći među spolovima u vezama.