WALSH: Aktivisti za zaštitu okoliša postali su kult sudnjeg dana i nepotrebno zastrašuju našu djecu

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/Pecos Hank

Dianne Feinstein našla se metom žestokih napada tijekom vikenda nakon što je video izvan konteksta postao viralan. Isječak prikazuje raspravu Feinstein s hrpom klinaca iz radikalne skupine za zaštitu okoliša pod nazivom Sunrise Movement. Klinci su zahtijevali od Feinstein da podupre Green New Deal, dok je senatorica činila najbolje kako bi pokušala educirati mlade o finesama zakonodavnog procesa.

Ogorčene mase tvrde da je Feinstein bila “bez poštovanja” i “gruba” prema djeci. Cijeli video jasno pokazuje da je bilo iznimno strpljiva i u jednom trenutku čak ponudila stažiranje jednom od klinaca. Ona nije ta koja se mora ispričati za svoje ponašanje. Drskost je u potpunosti bila na strani djece, koja su nekoliko minuta držala predavanje i grdila odraslu osobu. Ja sam dovoljno staromodni da i dalje vjerujem u poštovanje prema starijima. Roditelji ove djece jasno su zanemarili i uskratili ovu ključnu lekciju svojoj djeci.

No, najzabrinjavajućija stvar u vezi ove snimke, osim razmaženog ponašanja ove slabo odgojene djece, je vrlo stvaran strah koji možete čuti u njihovih glasovima i vidjeti na njihovim licima. Oni doista vjeruju da bi svijet uskoro mogao završiti i da je Green New Deal jedina stvar koja nas može povući s ruba ponora. Oni vjeruju u takve gluposti jer su im to rekle odrasle osobe u njihovim životima. Pokret za zaštitu okoliša (environmentalizam) je kult sudnjeg dana i milijuni djece je indoktrinirano njime.

Visoka svećenica tog kulta, Alexandria Ocasio-Cortez, upozorava nas da je situacija toliko strašna da bi vjerojatno trebali prestati imati djecu. To ima smisla, pretpostavljam, jer ona također misli da će svijet završiti za 12 godina. UN zauzima nešto optimističnije stajalište, proricanjem samo katastrofe u sljedećih 12 godina, iako možda ne baš kraj svih stvari.

Klimatski alarmist s ogromnim sljedbeništvom na društvenim medijima postavio je proročanstvo u živopisnijim terminima:

Sprječavanje da Zemlja postane beživotna ljuska od planeta u geološkom treptaju oka je tehnološki moguće, kažu stručnjaci. Ali to će zahtijevati oduzimanje nezarađenog bogatstva od milijardera i okončanje besmislenih ratova koje smo vodili generacijama.

Beživotna ljuska? Ne bismo mogli pretvoriti Zemlju u beživotnu ljusku kad bismo i htjeli. Zemlja ja stara 4,5 milijardi godina. Preživjela je asteroide, erupcije super vulkana, nuklearne eksplozije, ledena doba i bezbroj drugih kataklizma. Ideja da bi nekoliko stotina godina industrijaliziranog društva moglo, kako tvrde, “uništiti planet”, je apsurdna u ekstremnom smislu. I također nevjerojatno arogantna. Za uništenje planeta potreban je događaj kozmičkih razmjera. Kolaps zvijezde, planetarni sudar, crna ruba — to su razarači planeta. Vaš SUV neće biti dovoljan.

Ovi ljudi se nalaze samo nekoliko trenutaka prije stavljanja na sebe sendvič reklama s natpisom “KRAJ JE BLIZU” napisanog crnim markerom. Od tamo ih dijeli još samo jedan korak do zdjele cijanida pomiješanog s Kool-Aidom. Ocasio-Cortez je organski Harold Camping, proročica Sudnjeg dana koja viče o Armagedonu. Al Gore je nosio taj plašt prije nje, a bilo je i drugih prije njega. Kad sam bio klinac, rečeno mi je da ćemo se svi uskoro ugušiti zbog pomanjkanja kisika kao rezultat krčenja šuma. Environmentalisti imaju više propalih predviđanja apokalipse od Jehovinih svjedoka. I postaju sve hrabriji i glasniji i histeričniji kako vrijeme prolazi.

Usprkos sveg ovog ludila, zapravo je moguće zagovarati odgovornost prema okolišu, njegovo očuvanje, recikliranje i ostale zdrave prakse, bez da zvučimo poput Knjige otkrivenja. Mi ne možemo i nećemo “uništiti planet” ili ga pretvoriti u “beživotnu ljudsku” ili prouzročiti kraj sveg postojanja zbog kravljih prdeža i ispušnih plinova automobila, ali možemo učiniti naš planet manje ili više ugodnim za život ovisno o našem upravljanju njime. Ovo možda nije dramatična ili poruka koja privlači pozornost, ali se barem oslanja na istinu i zdravi razum. I neće traumatizirati našu djecu.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.