Vatreni monolog Tuckera Carlsona: Nikada se neću pokloniti rulji ogorčenja. Ikad.

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: Fox News

U ponedjeljak navečer, Tucker Carlson odgovorio je na napad Media Matters, koji se dogodio tijekom vikenda.

Ljevičarski pogon pokušao je ukloniti Carlsona češljajući kroz radio razgovore Carlsona i šok-radijskog voditelja poznatijeg kao “Bubba The Love Sponge” od prije deset godina. Carlsonovi kontroverzni komentari kretali su se od šala o tome kako sve žene preziru “slabost” kod muškaraca, korištenja riječi “pič*a” kako bi opisao kćer Marthe Stewart i nuđenja obrane omogućavatelju silovanja Warrenu Jeffsu.

Iako je Carlson rekao da će se uvijek ispričati kada je u krivu, voditelj je jasno stavio do znanja da se “nikada neće pokloniti pred ruljom, ikad, bez obzira na sve”, identificirao pravi razlog napada Media Mattersa i zahvalio Fox News zbog njihove “čvrstine”.

“Kao svatko tko je ikada bio uhvaćen između brzina može reći, veliki američki stroj za ogorčenje je izvanredna stvar. Jedan dan večerate sa svojom obitelji, zamišljajući da je sve u redu. Sljedećeg dana vaš telefon eksplodira s pozivima novinara”, započeo je svoj monolog Carlson. “Čitaju vam isječke iz novinskih objava koje su napisali operativci Demokratske stranke. Oni zahtijevaju da im objasnite kako ste mogli reći nešto tako strašno i uvredljivo. Imate li izjavu o tome koliko ste nemoralni? To je zbunjujući trenutak, pogotovo kad su citati u pitanju stariji od jednog desetljeća.”

“Uistinu ne možete učiniti mnogo da biste odgovorili. Besmisleno je pokušati objasniti kako su te riječi izgovorene u šali ili izvučene iz konteksta ili u svakom slučaju da nemaju nikakve sličnosti s onim što zapravo mislite ili što želite za zemlju. Ništa od toga nije važno. Nikoga nije briga. Vi unaprijed znate ulogu koju trebate igrati: Vi ste grješnik, koji moli za oprost na Twitteru”, nastavio je. “Potom izdate izjavu o dubokom pokajanju. Obilno se ispričavate za svoje prijestupe. Obećajete kako ćete ubuduće biti bolja osoba. Uz vodstvo svojih savjetnika vi šaljete novac onoj organizaciji koja tvrdi da predstavlja ljude koje ste navodno uvrijedili. Zatim se zavalite i pripremite za val priča o vašoj isprici, od kojih su sve zapravo izgovori za ponovni napad. Na kraju, vi ste otpušteni, gubite svoj posao.”

Carlson je osporio ono što se tradicionalno smatralo prihvatljivim odgovorima rulji ogorčenja.

“Bez obzira na to što na kraju uzmu od vas, vi se morate pretvarati da su te stvari istinite: Vi ste loši. Oni su dobri”, sugerirao je.

“Ali što ako bismo se prestali pretvarati za trenutak? Što ako bismo priznali što se doista događa?”, upitao je Carlson. Ljevica je “smrtno ozbiljna”, istaknuo je. “Oni planiraju pobjedu, što god bilo potrebno. Ako to uključuje vaše otpuštanje ili vaše ušutkavanje ili prijetnje vašoj obitelji kod kuće ili bacanje u zatvor, u redu, oni znaju koji im je cilj. Ako im stojite na putu, oni će vas smrviti.”

“Glavni cilj ljevice je, ako do sada niste to shvatili, kontrola nad onim što mislite”, objasnio je voditelj. “Kako bi to ostvarili, oni moraju kontrolirati informacije koje dobivate. Google i Facebook i Twitter se savršeno slažu s tim. Oni su sretni kad mogu zabraniti neodobrene misli i nikada se ne ispričavaju zbog toga. Često to rade. Isto vrijedi i za ostale kabelske kanale i gotovo sve informativne kuće u ovoj zemlji.”

Fox New ostaje sam kao jedino mjesto neslaganja u mainstream medijima, istaknuo je, i zbog toga ih ljevica želi uništiti.

“Jedno od preostalih mjesta u Sjedinjenim Državama gdje su dozvoljene neovisne misli je upravo ovdje, sati mišljenja na ovoj mreži. Samo nekoliko sati u moru televizijskog programa. To nije mnogo, relativno govoreći. To je za ljevicu neprihvatljivo. Oni zahtijevaju potpunu suglasnost”, rekao je Carlson.

Voditelj Fox Newsa je zaključio: “Za sada vas ostavljam s dvije točke. Prva, FOX News je iza nas, kao što je bio i od prvog dana. Čvrstina je rijetka kvaliteta kod TV mreža i mi smo zahvalni na tome. Drugo, uvijek smo se ispričali kad smo u krivu i nastavit ćemo to činiti. To je ono što rade pristojni ljudi. Oni se ispričaju. Ali se nikada nećemo pokloniti pred ruljom. Ikad. Bez obzira na sve.”

Kao što je naglasio glavni urednik Daily Wirea Ben Shapiro, organizacija Media Matters je neiskreno opisana od strane mainstream medija kao “organizacija za praćenje medija”. To je očigledno lažno; organizacija je stvorena i funkcionira kao “klevetnička mašina” kako bi se ušutkala bilo koja osoba na desnici. Shapiro objašnjava:

Media Matters, za razliku od opisa medija, nije “organizacija za praćenje medija”. To je politička tvornica kleveta dizajnirana za obavljanje upravo te funkcije protiv bilo koga tko se nalazi desno od Hillary Clinton. Organizaciju je osnovao profesionalni klevetnički umjetnik David Brock u suradnji s Centrom za američki napredak, organizacijom koju je osnovao John Podesta, šef osoblja Clintonove Bijele kuće. Sama Hillary Clinton savjetovala je Brocka tijekom stvaranja organizacije. Ljevičarski mega-donator George Soros uložio je novac u organizaciju, objavivši 2010. godine: “Media Matters je jedna od rijetkih skupina koja pokušava držati Fox News odgovornim za lažne i obmanjujuće informacije koje tako često emitiraju. Ja podržavam Media Matters u nastojanju da još više istaknem izazov koji Fox News predstavlja civilnom i informiranom diskursu u našoj demokraciji.” Media Matters je imala redovite strateške pozive s Obaminom Bijelom kućom.

POGLEDAJTE cijeli monolog ispod: