Cruz objasnio opsjednutost ljevice svrgavanjem Trumpa. Njegova analiza je na mjestu.

Beth Baumann

Screenshot: YouTube/Daily Caller

Teksaški senator Ted Cruz (R) gostovao je u nedjelju u CNN-ovoj emisiji “State of the Union” kako bi razgovarao o Muellerovom izvješću. Tijekom razgovora s Danom Bash, Cruz je iznio jednu vrlo važnu točku: Muellerovo izvješće nije kraj demokratske agende razmontiravanja Trumpove administracije. Ovo je tek početak.

“Ako itko misli da zaključenje Muellerovog izvješća označava kraj pokušaja demokrata da sruše predsjednika Trumpa, nisu obraćali previše pozornosti posljednje dvije godine”, objasnio je Cruz.

Cruz je ukazao na intervju s predsjednikom Odbora za pravosuđe Doma Jerryjem Nadlerom, koji je ranije u emisiji vodila Bash, kao primjer onoga što je mislio. Nadler je objasnio zašto će Kongres provoditi daljnje istrage o navodnom dogovoru između Trumpove kampanje i Rusije.

“Jučer, Muellerovo izvješće trebalo je označiti kraj svega. Ono je trebalo biti spas za demokrate i uništenje predsjednika Trumpa. Sad već možete vidjeti kako se demokrati okreću i govore: ‘U redu, moramo izvršiti druge istrage. Mora postojati netko drugi. To mora biti južni okrug New Yorka. To mora biti držani odvjetnik New Yorka. To mora biti Kongres.”

Bash se nije činila kao da se slaže s Cruzovom analizom situacije.

“Ali senatore, to je Ministarstvo pravosuđa. Predsjednikovo Ministarstvo pravosuđa je to koje će nastaviti istraživati ostale stvari koje sam upravo spomenula”, objasnila je Bush. “Demokrati su jedna stvar, ali ja govorim o-“, upala je Bash.

Bash je navela da Muelleru nije dopušteno podizati optužnice protiv Trumpa zbog pravila Ministarstva pravosuđa protiv podizanja optužnice protiv aktualnog predsjednika.

“Ali Dana, moja poanta je, pitate kongresmena Nadlera hoće li Dom tražiti opoziv predsjednika i ja ću ti dati odgovor na to. Da. Oni u potpunosti namjeravaju opozvati predsjednika i ne brinu se o osnovama”, objasnio je Cruz. “U dva navrata je kongresmen Nadler rekao nešto vrijedno pažnje. Rekao je: ‘Slušajte, specijalni istražitelj se usredotočio na zločine. Nismo toliko zabrinuti zločinima. Naš fokus je — to jest demokrata u Domu — mnogo širi od zločina.’ Ono što zapravo govore je da će opozvati predsjednika zbog toga što je on Donald Trump i njima nije stalo do dokaza, nije ih briga za suštinu.”

“Moja je poanta ta što ekstremna ljevica Demokratske stranke, ona posjeduje toliko bijesa i mržnje prema predsjedniku da ćemo vidjeti demokrate kako kreću dalje s opozivom, bez obzira na dokaze, zbog čega vidite demokrate poput kongresmena Nadlera kako govore: ‘Ne brinite se o zločinima. Naš fokus nije na zločinima. To je fokus Boba Muellera. Naš fokus je širi.’ Ono što je njihov fokus je politika.”

Posljednje dvije godine vidjeli smo demokrate koji čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili Trumpovu administraciju. Muellerovo izvješće je trebalo potvrditi njihove sumnje da je Trump bio u dosluhu s Rusijom kako bi utjecao na izbore 2016. Mi još ne znamo što je u izvješću, a demokrati su se već zakleli da će dodatno istražiti problem jer tvrde da “znaju” da je bilo dosluha.

Cruz je apsolutno u pravu. Dom će nastaviti s postupcima za opoziv, bez obzira što je pronađeno. Samo zapamtite: novopečena kongresnica Rashiba Tlaib (D-MI) govorila je o “opozivu tog mamoje***a” prvi dan koji je provela u Kongresu.

Demokrati neće biti sretni sve dok Trump više ne bude na dužnosti. A njihov lov na vještice će se nastaviti.