Twitter ne dozvoljava ljudima praćenje Twitter stranice @UnplannedMovie

Jim Hoft

unplannedfilm.com

Početkom vikenda, Twitter je suspendirao račun pro-život filma ‘Unplanned’ tijekom njegovog prvog vikenda prikazivanja, ali ga je promptno vratio nakon žestokih reakcija.

Kao što je Cassandra Fairbanks izvijestila, film se temelji na istinitoj priči Abby Johnson, bivše ravnateljice klinike Planiranog roditeljstva koja je promijenila svoje mišljenje nakon što je saznala više o pobačaju.

Baš kao i u slučaju filma Gosnell, televizijske mreže odbile su emitirati reklame za film. Lifetime, mreža poznata po snimanju filmova o čuvenim ubojstvima i otmicama, priopćila je da se njihovo odbijanje emitiranja reklama temelji na “osjetljivoj prirodi filma”.

“Travel Channel, Cooking Channel, HGTV i Food Network, od kojih je svaka u vlasništvu Discoveryja, također je odbila prodati reklamni prostor za ‘Unplanned’ zbog ‘osjetljive prirode’ filma, izjavili su oni koji su pokušali kupiti reklamni prostor”, objavili su producenti. “Druge mreže koje su odbila reklamirati film uključuju Hallmark Channel i USA Network, od kojih je potonja u vlasništvu NBCUniversal.”

Unatoč pristranosti i cenzuri, Forbes izvješćuje da je “film s budžetom od 6 milijuna dolara o bivšoj ravnateljici klinike Planiranog roditeljstva, koja je postala aktivistica protiv pobačaja, zaradio 2,72 milijuna dolara u petak, što nagovještava zaradu od oko 7,25 milijuna dolara tijekom prvog vikenda prikazivanja.”

A sad i ovo…

Nakon vraćanja računa @UnplannedMovie, Twitter sad onemogućava lajkanje i praćenje stranice na svojoj platformi.

Čitatelj Gateway Pundita poslao je video koji pokazuje kako Twitter blokira praćenje stranice filma Unplanned.

Ovo je kriminalno ponašanje. Twitter sad ometa promet.

Kad bi samo postojala konzervativna stranka koja bi štitila svoje glasače.