Victor Davis Hanson: Demokrati guraju teoriju o ‘zavjeri bijelih nacionalista’ koja ne postoji

Scott Morefield

Screenshot: YouTube/TheDC Shorts

Konzervativni autor Victor Davis Hanson kritizirao je demokrate koji su “preskočili poslovičnog morskog psa” kada je riječ o označavanju tzv. “bijelih nacionalista”, jer “ako su svi bijeli nacionalisti, onda nitko nije”.

Gostujući u emisiji Tuckera Carlsona u srijedu navečer, Hanson je također izložio svoje poglede o tome zašto se odjednom toliko pažnje posvećuje “zavjeri bijelih nacionalista” koja “ne postoji”.

“Mislim da su se do sad gotovo isključili, Tucker”, rekao je Hanson, odgovorivši na Carlsonovo pitanje o tome kako Amerika, koja je ispunjena uglavnom “dobrim ljudima”, reagira kad im se govori da se bijeli nacionalisti kriju iza gotovo svakog ugla.

Preskočili smo poslovičnog morskog psa, jer su u posljednjih 10 dana afroamerička direktorica zaklade Heritage Kay James, afroamerička aktivistica Candace Owens i židovski Amerikanac Steve Miller svi nazvani ili bijelim supremacistima ili bijelim nacionalistima. A kad je svatko bijeli nacionalist, onda nitko nije.

Hanson je špekulirao o tome “zašto” je to slučaj, ukazujući na “demonizaciju Trumpovih pristaša”, jer su mnogi prethodni pokušaji da se riješe predsjednika propali.

“Ovo je sad postala zavjera bijelih nacionalista, koja ne postoji”, rekao je.

Hanson je istaknuo da se demokrati vjerojatno boje Trumpove sposobnosti, uz snažno gospodarstvo, preuzimanja određenog dijela manjinskih glasača, što bi moglo ugroziti demokratsku hegemoniju u tim ključnim područjima.

“A po trenutačnoj demokratskoj računici, oni su toliko otuđili bijelu radničku klasu s klevetama kakve smo malo prije čuli, ali također nazivajući ih bijednicima, privjescima, nepopravljivima ili onime što je Joe Biden nazvao talogom društva, da si ne mogu priuštiti gubitak ijednog glasa u manjinskim blokovima ili će biti u ozbiljnoj nevolji”, rekao je Hanson.