Cher promijenila mišljenje o masovnoj imigraciji — ‘Ako se moja država ne može brinuti za svoje građane, kako će se brinuti za još više njih?’

Scott Morefield

Čini se kako je pop pjevačica napravila nagli zaokret što se tiče pitanja imigracije, postavljajući pitanje zašto bi grad i država koji “ne brinu o svojim vlastitim građanima” trebali dovesti i “brinuti se za još više njih”.

“Shvaćam pomaganje imigrantima koji se nalaze u teškoj situaciji, ali MOJ GRAD (Los Angeles) NE BRINE SE O SVOJIM”, rekla je Cher u tweetu objavljenom u nedjelju. “ŠTO JE S 50.000+????????građana KOJI ŽIVE NA ULICAMA. LJUDIMA KOJI ŽIVE ISPOD GRANICE SIROMAŠTVA I GLADI? Ako se moja država ne može brinuti za svoje (od kojih su mnogi VETERANI) kako se može brinuti za još više njih?”

Pozicija Cher predstavlja zaokret od 180 stupnjeva od tweeta koji je objavila u rujnu 2017. godine, kad je ponudila “uzimanje ‘dreamera‘” u svoj dom.

“Oni koji mogu moraju uzeti DREAMERA u svoj dom i zaštititi ih”, napisala je. “Spremna sam to učiniti i ostali u MOJOJ BRANŠI POSLA UČINIT ĆE ISTO. UTOČIŠTE.”

Tweet liberalne pop pjevačice došao je nakon što je predsjednik Trump predložio puštanje dolazećih imigranata iz zatočeništva u gradove utočišta. Predloženi potez ironično je privukao bijes mnogih liberala, koji su brže-bolje napali tu ideju.

Zaokret Cher privukao je pozornost mnogih na Twitteru koji nisu mogli ne primijetiti ironiju:

“Nikad neću zaboraviti gdje sam bio i što sam radio u trenutku kad je Cher postala republikanka”, tweetao je Michael Knowles.

Bilo je još mnogo sličnih objava: