HOROWITZ: Naj antikršćanski američki predsjednik

David Horowitz

Najekstremnija ljevičarska figura koja je ikad nastanjivala Bijelu kuću.

Koji američki predsjednik je promijenio božićne čestitke Bijele kuće kojima je nekoć tematika bila Božić ili vjera u čestitke na kojima su prikazani obiteljski psi i slične ne-kršćanske teme?

Koji predsjednik je ukrasio božićno drvce Bijele kuće s ukrasima koji su uključivali figure poput Mao Zedonga i drag kraljice?

Koji predsjednik je isključio pro-life skupine od sudjelovanja na summitu zdravstvene skrbi pod pokroviteljstvom Bijele kuće?

Koji predsjednik je imenovao tri pro-pobačajna veleposlanika u Vatikan?

Koji predsjednik je prilikom gostovanja na Sveučilištu Georgetown naredio da se monogram koji simbolizira Isusovo ime prekrije tijekom njegovog govora?

Koji predsjednik je imao običaj namjernog izostavljanja fraze o “Stvoritelju” kad je citirao Deklaraciju o neovisnosti?

Koji predsjednik se protivio uključivanju slavne D-Day molitve predsjednika Franklina Roosevelta u Memorijal posvećenom Drugom svjetskom ratu?

Čija predsjednička administracija je objavila da će oprostiti studentske zajmove u zamjenu za javnu službu, ali da više neće opraštati studentske zajmove ako je ta javna služba kojim slučajem povezana s religijom?

Odgovor na sva ta pitanja je, naravno, Barack Obama, najekstremnija ljevičarska figura koja je ikad nastanjivala Bijelu kuću. Obamini napadi na kršćane donijeli su mu titulu “Američkog predsjednika najneprijateljskije raspoloženog prema Bibliji” web stranice www.wallbuilders.com, koja je navela ove incidente.

Naravno da oni predstavljaju samo djelomičan popis Obaminih napada na kršćane i vjerske zajednice općenito. Među Obaminim ozbiljnijim zločinima bila je njegova podrška terorističkom Muslimanskom bratstvu u Egiptu, koja je dala zeleno svjetlo toj organizaciji koja mrzi nevjernike da ubije na tisuće koptskih kršćana iz jedinog razloga što su bili kršćani.

Još gore, Obama je napustio američku vojnu bazu u Iraku i povukao američke trupe, stvorivši tako vakuum koji je potaknuo ISIS na stvaranje Islamske države. Džihadisti su potom krenuli u ubijanje stotina tisuća iračkih kršćana bez ikakvog prosvjeda od strane Obame ili ozbiljnog vojnog napora da ih se zaustavi. Zahvaljujući Obaminom oklijevanju, ISIS je uspio uništiti najstariju kršćansku zajednicu na svijetu, čiji je hram u Mosulu držao nedjeljne propovijedi neprekidno još od vremena sv. Pavla.

Ovaj genocid bio je jedan od najsramotnijih epizoda u američkoj povijesti. I on je bio izravna odgovornost predsjednika koji je otišao u Ujedinjene narode nakon napada u Benghaziju kako bi zaštitio islamske džihadiste odgovorne za ubojstvo četiri američka dužnosnika — uključujući i američkog veleposlanika. Iako je znao da je tvrdnja lažna, Obama je za njihovu smrt okrivio nepoznatog opskurnog redatelja čiji uvredljivi video nitko nije vidio. Obama je potom proglasio svijetu, najčudnijim riječima koje je ikad izgovorio ijedan američki predsjednik, da: “Budućnost ne smije pripasti onima koji kleveću proroka Muhameda.”

Krv na Obaminim rukama značila je više od same izdaje iračkih kršćana i heroja Benghazija. Bila je to izdaja svakog Amerikanca i Iračana koji je dao svoj život kako bi održao tu zemlju izvan ruku terorista. Bila je to izdaja same Amerike.

David Horowitz je američki konzervativni aktivist, novinar i autor, osnivač Slobodarskog centra David Horowitz (DHFC) i urednik časopisa FrontPage.