Tucker Carlson uništio Petea Buttigiega

Ryan Saavedra

Screenshot: Tucker Carlson Tonight

Fox News-ov Tucker Carlson oštro je kritizirao krajnje lijevog demokratskog kandidata za predsjednika Petea Buttigiega zbog njegovih vjerskih napada na potpredsjednika Mikea Pencea, koje su pojedini članovi LGBT zajednice nazvali lažnim optužbama slične onima koje je pokušao progurati Jussie Smollett.

“U 2019., jadikovanje je moć. Pete Buttigieg to savršeno razumije”, rekao je Carlson. “Buttigieg je vjerojatno najmanje potlačen od svih. Oboje njegovih roditelja bili su sveučilišni profesori. Otišao je na Harvard, a zatim pohađao Oxford kao Rhodesov stipendist. Nakon toga, Buttigieg je tri godine proveo u konzultantskoj tvrtki McKinsey. To je mjesto na kojem se dronovi vladajuće klase uče finom dodvoravanju korporativnoj Americi. Dobio je ocjenu pet u tom razredu.”

“Naš sustav je bio vrlo dobar prema Peteu Buttigiegu. Ako je on žrtva, tko nije? Termin nema nikakvo značenje. Dakle, kako je onda Buttigieg pobijedio na Olimpijadi stradalništva svoje stranke?”, nastavio je Carlson. “Jednostavno: s pričom o Mikeu Penceu. Pence je bio guverner Indiane u vrijeme kad je Buttigieg postao gradonačelnik South Benda. Kao što je to Buttigieg nedavno spomenuo, to ih je postavilo na putanju za sudar. Buttigieg je gay. Pence je tradicionalni kršćanin. Što znači da žudi za društvenom strukturom 12. stoljeća i iznad svega mrzi gay ljude. Koliko ih mrzi? Pogledajte ovu eksplozivnu razmjenu iz 2015. kad su Pencea izravno upitali o Buttigiegu. Možete vidjeti bijes u njegovim očima, otrov koji teče njegovim usnama. Izgleda opasno. Pripremite se za ovo.”

Carlson je potom pustio isječak Pencea kako govori o Buttigiegu: “Duboko poštujem gradonačelnika Buttigiega. Imamo odličan radni odnos. Vidim ga kao predanog javnog službenika i patriota.”

“Jeste li vidjeli? Jeste li osjetili mržnju?”, nastavio je Carlson. “‘Duboko poštovanje’. Drugim riječima, ‘bježi od mene grešniče! Ti si prljav i oduran.’ ‘Odličan radni odnos’, kaže Pence. Naravno. Među evangelistima, to je kod za ‘Kad jednom uspostavim svoju teokraciju, bacit ću te u tamnicu i pustiti da tamo truneš ostatak života.’ ‘Predani javni službenik. Patriot’ Dajte, molim vas. Pence je isto tako mogao pljunuti Buttigiegu u lice i nazvati ga pokvarenim. To je ista stvar: napad na homoseksualce.”

“Buttigieg je odgovorio na ovakve napade kao što biste i očekivali. On je guverneru Penceu dao majicu ‘Ja volim South Bend’ i pridružio mu se u fitnes šetnji. Buttigieg je pisao o tome na Facebooku u to vrijeme, ako već želite pročitati zastrašujuće detalje. Sve do dana današnjeg, čini se traumatiziran tim iskustvom. Buttigieg je nedavno rekao publici u Austinu, citiram, ‘ne sudite mojoj državi prema njezinom bivšem guverneru’. Optužio je Pencea za ‘društveni ekstremizam’ i prozvao ga ‘navijačem predsjedništva porno zvijezde’. Na CNN-u je čak sugerirao da Bog ne odobrava Mikea Pencea.”

Carlson je potom oštro prozvao Buttigiega za ono što smatra vjerskim licemjerstvom, rekavši: “On izražava svoju kršćansku vjeru braneći pobačaj u kasnom terminu i neumorno napadajući ljude koji su bili ljubazni prema njemu. U 2015., South Bend je imao stopu ubojstva gotovo jednaku onoj Chicaga. Teški napadi su se više nego utrostručili od kad je Buttigieg postao gradonačelnik. Silovanja gotovo udvostručila. Buttigieg ne želi razgovarati o tim stvarima. On želi razgovarati o pravoj žrtvi ovdje: sebi.”