Kako bi zaustavili bijele muškarce od donošenja zakona o ženskih tijelima, demokrati se bore za preokretanje odluke Roe protiv Wade

The Babylon Bee

SAD — Demokrati žele zaustaviti bijele muškarce da donose zakone o ženskim tijelima. Zbog toga su ustali protiv odluke Roe protiv Wadea i zakleli se da će učinit sve kako bi je preokrenuli, nakon što su saznali da je odluku donio Vrhovni sud uglavnom sastavljen od moćnih, bijelih muškaraca.

“Vrijeme je da prestanemo dopuštati bijelim muškarcima da donose zakone u vezi reproduktivnih pitanja i zbog toga proglašavamo Roe protiv Wade ništavnom”, rekla je jedna aktivistica na skupu u Alabami. “Ako nemate maternicu, nemate pravo izjašnjavanja, tako da je odluka koja je učinkovito učinila pobačaj ustavnim pravom nevažeća.”

Potom je predvodila okupljene prosvjednike u skandiranju: “Bez vagine, bez sposobnosti proglasiti pobačaj ljudskim pravom!”

U vrijeme objavljivanja, demokratski aktivisti su udvostručili svoje napore nakon što su saznali da je odluku izglasala većina koju su postavili republikanski predsjednici.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.