Nigel Farage dao Tuckeru Carlsonu ‘jedno obećanje’ koje bi do temelja moglo uzdrmati britansku politiku

Scott Morefield

Screenshot

Tucker Carlson rekao je svojoj publici u utorak navečer da bi novoizabrani britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage mogao postati “sljedeći premijer Velike Britanije” nakon što mu je osnivač stranke Brexit dao obećanje.

,

Carlson je počeo svoj intervju postavivši pitanje Farageu zašto je njegova zemlja “još uvijek u EU”.

Nazvavši Brexit-ovu pobjedu 2016. godine “najsnažnijom primjenom demokracije” za koju je glasalo “najviše glasača u povijesti naše nacije”, Farage se požalio da su “tradicionalne stranke” obećale provesti rezultate referenduma, ali su umjesto toga “šutirali limenku niz ulicu”.

Farage je potom opisao svoj povratak u britansku politiku:

I pomislio sam, “ne mogu stajati po strani. Ne mogu podnijeti činjenicu da moramo slati svoje članove Europskog parlamenta natrag u Bruxelles’. Stoga sam osnovao Brexit stranku i, ako možete vjerovati, unutar šest tjedana uspostavljanja nove stranke našli smo se na vrhu svih anketa! Uništili smo Konzervativnu stranku, uništili smo Laburističku stranku i nažalost Tucker, ponovno sam ovdje u Bruxellesu, nakon 20 godina, kao član Europskog parlamenta.

Nakon nekoliko razmjena o tome zašto se EU “smatra liberalnom”, Farage je napravio obećao Tuckeru.

Prošli tjedan sam im priuštio najveći seizmički šok koji je ikad viđen u modernoj britanskoj politici i dat ću vam ovo obećanje: Ako ne napustimo Europsku uniju do 31. listopada, vodit ću nakon toga Brexit stranku do sljedećih općih izbora i pomest ćemo stranke koje su dominirale britanskom politikom više od 100 godina.

“Možda razgovaramo sa sljedećim premijerom Velike Britanije”, rekao je Tucker prije završetka intervjua.

Boris Johnson je trenutačno veliki favorit za vođe Konzervativne stranke Velike Britanije, koja bi mu pružila prečac do mjesta premijera. Međutim, Farage se nedavno pitao može li se Johnsonu “vjerovati” da će izvesti zemlju iz EU-a.