Tucker izjavio da je ‘boja kože središnja motivacija’ za brutalna ubojstva u Južnoj Africi

Scott morefield

Screenshot: Tucker Carlson Tonight

Tucker Carlson oštro je kritizirao New York Times u ponedjeljak navečer nakon što je jedan od Timesovih ispitanika ubijen u rasno motiviranom napadu u Južnoj Africi.

Četvorica muškaraca upala su u kuću 62-godišnjeg vlasnika vinograda Stefena Smita na Western Cape-u i ubila ga tijekom njegove nedjeljne večere koju je imao sa svojim prijateljima i obitelji. Smit je tako postao najnovija žrtva u borbi između bijelih zemljoposjednika i crnih Južnoafrikanaca koji žive u siromaštvu i vjeruju da bi im zemlja trebala biti dodijeljena u svrhu reparacija.

Dok je Times intervjuirao Smita za svoj članak objavljen u ožujku o borbama za zemlju u vinskoj regiji zemlje, medijska kuća je — u istom članku — prozvala tvrdnje da se južnoafrički farmeri ubijaju u velikom broju i prisiljavaju sa svoje zemlje “lažnim ili pretjeranim”.

Carlson je započeo svoj segment ukazujući na “stotine” ubijenih farmera, od kojih su neki “bili ubijeni nakon užasnih mučenja”. A opet, južnoafrička vlada nije odgovorila na to “štiteći farmere”, već radila “na promjeni zakona zemlje kako bi se njihova zemlja oduzela bez naknade.”

“A boja kože je središnja motivacija ovdje”, rekao je domaćin Fox Newsa. “Nitko to ne poriče. Budimo jasni o onome što se događa. Ovo je rasističko nasilje, jednako brutalno i neobranjivo kao što je bilo sve ono što se dogodilo pod apartheidom.”

Tucker je potom kritizirao medije što u suštinu “potiču to” prije nego se usredotočio specifično na New York Times:

Bloomberg je objavio članke u kojima govori da će zapljene zemljišta utemeljene na boji kože ojačati gospodarstvo, ali istina je upravo suprotna. Zimbabwe je to pokušao i postao najsiromašnija zemlja na svijetu. Što god. Nitko od novinara neće čuti o tome.

Prošle godine, New York Times je ovu emisiju prozvao nemoralnom zbog toga što se usudila sugerirati da bi ubojstva na farmama mogla predstavljati problem. Ali postoji jedan problem za Times: Ubijaju se njihovi vlastiti ispitanici.

Baš ovog ožujka, Times je profilirao južnoafričkog farmera po imenu Stefan Smit. Smitovu zemlju je preplavila rulja koja je izgradila straćare i odbila napustiti njegovo imanje. Smit je novinama rekao da je primio prijetnje smrću, uključujući prijetnju da će ga živog spaliti. Rekao je da ga zastrašuju kako bi prodao svoju zemlju lokalnim vladinim dužnosnicima.

U tom članku citirani su politički aktivisti koji otvoreno napadaju Smita na temelju njegove boje kože. Usprkos tome, Times je još jednom donio zaključak da je “pogrešno” reći da su ubojstva na farmama stvarni problem.

Pa, jučer, četvorica muškaraca provalila su u Smitov dom dok je večerao sa svojom obitelji. Ubili su ga na mjestu i nakon toga otišli.

“Njegovo ubojstvo bilo je drugo ubojstvo u provinciji Western Cape u posljednjih mjesec dana”, zaključio je Carlson, vjerojatno misleći na Annette Kennealy, 51-godišnjakinju, koja je pretučena i izbodena do smrti u brutalnom napadu čekićem potkraj svibnja. “Prema New York Timesu, oni su to zaslužili.”

Jedan od skvotera je citiran u navedenom Timesovom članku:

“Mi se ne borimo s njim”, rekao je gosp. Ndlasi o gosp. Smitu. “Mi možemo biti prijatelji ako neće imati taj bjelački stav. Možda misli da je bolji od nas.”