Conan barbarin ispričao se zbog mizoginičnih komentara nakon gledanja Gilletteove reklame

Cimmerija – Govoreći u poruci poslanoj iz Hiborijskog doba, glasoviti heroj mača i čarobnjaštva Conan barbarin ispričao se svima zbog svog grubog postupanja i objektivizacije žena, kao i zbog svojih štetnih komentara u vezi slušanja ženskih jadikovki.

Katalizator za Conanov preokret navodno je bila Gilletteova reklama, koju je gledao kroz mračni čarobnjački portal prije nego što je odrubio glavu zlog čarobnjaka.

“Mnogo puta zgrabio bih žene za njihovu kosu, rekao im da umuknu i spasio ih od gusara ili čarobnjaka bez da sam ih ikada pitao za pristanak”, rekao je u izjavi. “Sad, zahvaljujući Gilletteu, vidim da moje nekadašnje ponašanje nije bilo ono najbolje što muškarac može ponuditi. To nije ono najbolje što Cimmerijanac može biti.”

“Zaklinjem se da ću biti bolji”, rekao je.

Svojedobno zastrašujući barbarin koji je lutao zemljom u potrazi za veličanstvenosti, bogatstvom i slavom, Conan danas visi u lokalnim gostionicama u kojima drži predavanja muškarcima koji se bezobrazno ponašaju prema osoblju. “Zapravo, Ulriče, ova djevojka koja nas poslužuje vrijedna je našeg poštovanja i ne zaslužuje čuti tvoje omalovažavajuće komentare”, rekao je prijatelju u nedavnom susretu prije nego što ga je skratio za glavu.

Conan je također obećao da će u svojim avanturama težiti ravnopravnijoj zastupljenosti spolova. Umjesto upuštanja u solo poduhvate ili s kompanjonom koji neizbježno pogine na prvoj prepreci, barbarski osvajač obećao je da će vršiti prepade na tamnice sa skupinama koja će se sastojati od najmanje 50% žena.

Gilletteov glasnogovornik Howie Robert rekao je da je kompanija izuzetno zadovoljna Conanovim napretkom. “To je točno ono što smo znali da će se dogoditi: muškarci s najgorim muškim instinktima će provjeriti reklamu za britvice i odmah promijeniti svoje ponašanje. Nismo uopće to učinili radi publiciteta ili bilo čega drugog.” Conan je promptno odsjekao Robertovu glavu.

Na temelju ove promjene mišljenja, Conan barbarin bit će adaptiran u novi film, Conan senzibilni, u kojem će Emily Blunt preuzeti naslovnu ulogu od Jasona Mamoe.

Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.