Brazil: Lezbijski par izbo na smrt 9-godišnjeg dječaka nad kojem su prisilno izvršile transrodnu operaciju

Paul Joseph Watson

Lezbijski par iz Brazila, koji je pokušao prisiliti 9-godišnjeg dječaka na transrodnu operaciju, uhićen je nakon što su ga izbole do smrti.

Rhuana Maycona ubile su njegova majka, Rosana da Silva Candido i njezina partnerica Kacyla Damasceno Pessao 31. svibnja.

Maycon je patio godinu dana zbog neuspjele operacije promjene spola koji je par obavio bez medicinskog nadzora nakon što je njegova majka odlučila da bi trebao biti djevojka.

Brazilska agencija za zaštitu djece priopćila je kako su žene pokušale izvršiti “operaciju koja je sličila onoj promjeni spola. Nakon što su mu uklonile penis, zašile su osakaćeno područje i improvizirale verziju ženskog genitalnog organa, napravivši rez u preponama.”

Nakon što je bio podvrgnut godinu dana fizičke i mentalne traume, dječaka su izbole do smrti dok je spavao.

Mayconov otac prvo je upozorio policiju zbog zabrinutosti o dobrobiti svog sina. Par je uspijevao izbjegavati vlasti krećući se diljem zemlje, ali je naposljetku uhvaćen.

“Pokušali smo spasiti Rhuana. Objavljivali smo poruke na društvenim medijima, kontaktirali policiju i Službu za zaštitu djece. Nitko nam nije pomogao”, rekao je Mayconov otac novinarima.