Australska policija kaže da su piromani i munje krivi za požare, a ne klimatske promjene

Paul Joseph Watson

Australske vlasti pretpostavljaju da su piromani i udari munje krivi za požare koji su opustošili brojna područja zemlje, a ne “klimatske promjene” kao što su tvrdili mnogi klimatski alarmisti.

Od studenog, požari su pogodili različite regije države Novi Južni Wales, uništavajući na tisuće zgrada i usmrtivši najmanje 22 osobe.

Unatoč činjenice da požari u Australiji nisu rijetkost, ozbiljnost štete navela je brojne klimatske alarmiste da za katastrofu okrivljuju globalno zatopljenje uzrokovano čovjekovim djelovanjem.

Ranije ovog tjedna, Bernie Sanders je za “krvavo crveno nebo i zrak koji je nemoguće udisati zbog bijesnih šumskih požara” okrivio one koji “odgađaju akciju protiv klimatskih promjena”.

Međutim, prema osobama zaduženima za istraživanje požara, klimatske promjene nemaju nikakve veze s tim.

“Policija sad radi na pretpostavci da je podmetanje požara krivo za veliki dio razaranja koje je prouzročila ova sezona požara”, izvješćuje 7 News Sydney.

Vlasti u zemlju su oformile Strike Force Indarra, koja se sastoji od detektiva za ubojstva i požarnih jedinica u pokušaju pronalaženja krivaca.

Drugi razlozi požara uključuju udare munja i prirodni fenomen pod nazivom Dipole, od kojih, ponovno, niti jedan nema ništa s klimatskim promjenama uzrokovanima čovjekovim djelovanjem.

Mnoge požare također uzrokuju environmentalističke “zelene” politike koje sprječavaju vlasnike zemljišta od čišćenja svoje vlastite vegetacije kako bi se zaštitili.

“Vlade udovoljavaju zelenoj zvijeri ignoriranjem brojnih državnih i saveznih istraga u vezi požara tijekom posljednjeg desetljeća, od kojih su gotovo sve preporučile češće prakticiranje ‘propisanog spaljivanja'”, piše Miranda Devine. “Također poznato kao ‘smanjivanje opasnosti’, to je metodičan režim spaljivanja zapaljivog gustiša u hladnijim mjesecima, kako ne bi poticao neizbježne ljetne požare.”

Kao i uvijek kad su klimatski alarmisti u pitanju, oni ne dozvoljavaju da im činjenice stoje na putu u pokušaju grabljenja još više moći.