Znanost kaže da postoje samo dva spola, nikakav rodni ‘spektar’

Matt Margolis

U ovom svijetu sve ispranijeg mozga u kojem živimo, nevjerojatno je osvježavajuće kad su stručnjaci voljni iznijeti politički nekorektnu istinu. U izdanju Wall Street Journala od prošlog četvrtka, biolozi Colin M. Wright i Emma N. Hilton pružaju opsežan komentar o transrodnom trendu i ideji rodne fluidnosti. Što kaže znanost? Ukratko, kaže da postoje samo dva spola: muški i ženski.

Nažalost, zbog takvog očiglednog zaključka možete ovih dana biti prozvani bigotom.

A što je s rodnim “spektrom” i rodom kao društvenim konstruktom? Wright i Hilton u potpunosti uništavaju temelje ovih koncepata. “Ako su muško i žensko samo proizvoljne skupine, iz toga slijedi da bi svi, bez obzira na genetiku i anatomiju, trebali imati mogućnost identificiranja kao muško ili žensko ili potpuno odbaciti spol u korist novog prilagođenog ‘rodnog identiteta'”, pišu oni. “Karakteriziranje ovakve vrste rezoniranja kao ono bez osnova u stvarnosti bilo bi nečuveno preblaga izjava. Ono je lažno na svakoj zamislivoj razini.”

Objašnjavaju da je “kod ljudi, reproduktivna anatomija nedvosmisleno muška ili ženska pri rođenju u više od 99,8% vremena.” Ljudi, baš kao i većina životinja i biljaka, imaju dva različita biološka spola s odgovarajućom anatomijom za reprodukciju. “Ne postoji nikakva treća vrsta spolnih stanica kod ljudi i stoga ne postoji spolni ‘spektar” ili dodatni spolovi izvan muškog i ženskog. Spol je binarni.”




Prema Wright i Hilton, poricanje “stvarnosti biološkog spola” u korist subjektivnog “rodnog identiteta” podiže “ozbiljnu brigu o ljudskim pravima za ranjive skupine, uključujući žene, homoseksualce i djecu.”

Žene su se žestoko borile za zakonsku zaštitu temeljenu na spolu. Prostori jedinstveni za žene su nužni zbog prožimajuće prijetnje muškog nasilja i seksualnog napada. Odvojene sportske kategorije su također nužne kako bi se osiguralo da se žene i djevojke ne moraju suočavati s natjecateljima koji su stekli nepovratne učinke povećanih performansi koje donosi muški pubertet. Različite reproduktivne uloge muškaraca i žena zahtijevaju zakone koji štite žene od diskriminacije na radnom mjestu i drugdje. Neistina da je spol ukorijenjen u subjektivnom identitetu umjesto u objektivnoj biologiji onemogućava provođenje svih ovih prava utemeljenih na spolu.

Negiranje biološkog spola također “briše homoseksualnost” pošto je “istospolna privlačnost besmislena bez razlike između spolova”.

Mnogi aktivisti sad definiraju homoseksualnost kao privlačnost prema “istom rodnom identitetu” umjesto prema istom spolu. Ovo se stajalište ne podudara sa znanstvenim razumijevanjem ljudske seksualnosti. Lezbijke se osuđuju kao “bigoti” zbog izražavanja nevoljkosti izlaženja s muškarcima koji se identificiraju kao žene. Uspješna normalizacija homoseksualnosti mogla bi se potkopati zaglavljivanjem u neodrživu ideologiju.

Naravno, najosjetljiviji na transrodnu ideologiju su djeca. “Kad ih uče da se spol temelji na identitetu umjesto na biologiji, seksualne kategorije se mogu lako stopiti s regresivnim stereotipima o muškosti i ženstvenosti.” Oni primjećuju da velika većina rodno zbunjenih mladih osoba jednostavno preraste svoje osjećaje tijekom puberteta, a mnogi od njih se kasnije identificiraju kao homoseksualne odrasle osobe.

Za ove stručnjake, “vrijeme uljudnosti u vezi ovog pitanja je prošlo” i oni pozivaju biologe i medicinske stručnjake da “ustanu u korist empirijske stvarnosti biološkog spola”.

Molimo vas, učinite to!