Brojke iz Singapura i Južne Koreje sugeriraju da se koronavirus može staviti pod kontrolu

Paul Joseph Watson

Brojke koje nam dolaze iz Singapura, Južne Koreje, pa čak i Kine, koje pokazuju stabilizaciju i smanjenje slučajeva koronavirusa, ukazuju na to da se virus može staviti pod kontrolu.

Unatoč raširenim paničnim kupovinama i kolapsu financijskog tržišta, brojke iz ove tri države sugeriraju da se protiv virusa COVID-19 može uspješno boriti ako se poduzmu prave mjere.

Prema ministru zdravstva te zemlje, Južna Koreja “prošla je vrhunac” zaraze koronavirusom i sad bilježi pad slučajeva.

Unatoč činjenice da je zaraženo više od 7.300 osoba, od kojih je umrlo njih 50, novi slučajevi su posljednjih dana u padu.

Dana 7. ožujka zabilježeno je 448 nova slučaja, 272 8. ožujka i 154 na dan 9. ožujka.

Svjetska zdravstvena organizacija također je povalila reakciju Singapura na epidemiju.

Iako je u zemlji zabilježeno 160 slučajeva, nije bilo niti jednog smrtnog slučaja, a 93 osobe su već otpuštene iz bolnice. Novi slučajevi su također u padu.

Iako se tvrdnje Komunističke partije uvijek trebaju uzeti s dozom opreza, čini se kako je za Kinu također prošlo ono najgore što se tiče virusa.




Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je jučer da se “plima okrenula” i da broj novih zaraza “posljednjih tjedana dramatično pada”, izvješćuje AFP.

Dok državni mediji tvrde da je u Wuhanu zatvorena posljednja od 16 privremenih bolnica, Xi navodi da je širenje koronavirusa “u osnovi suzbijeno u provinciji Hubei i glavnom gradu Wuhanu”.

Kina je u utorak prijavila samo 17 novih slučajeva koronavirusa, što je najniža brojka otkako je počela objavljivati podatke.

Prema Alfredu Wuu, izvanrednom profesoru na Nacionalnom sveučilištu singapurske Škole za javnu politiku Lee Kuan Yew, “epidemija u Kini je u osnovi završila”.

Međutim, te brojke neće pružiti previše utjehe Italiji, koja sa sad nalazi pod potpunom karantenom i koja je u svakom od posljednja tri dana zabilježila više od tisuću novih slučajeva.

U međuvremenu, Rusija, koja je rano zatvorila većinu svojih graničnih prijelaza, zabilježila je samo 20 slučajeva koronavirusa i nula smrti. Većina žrtava se već oporavila.