Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova tvrdi da je ‘američka vojska’ možda kriva za izbijanje virusa u Wuhanu

Paul Joseph Watson

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova senzacionalno je okrivio američku vojsku za pokretanje epidemije koronavirusa u Wuhanu.

Dan nakon što je predsjednik Donald Trump zabranio sva putovanja iz europskih zemalja na 30 dana, Zhao Lijian je iznio bizarnu tvrdnju da je sam SAD kriv za početak pandemije.

“Možda je američka vojska donijela epidemiju u Wuhan”, tweetao je Lijian, dodavši: “Budite transparentni! Objavite svoje podatke! SAD nam duguju objašnjenje!”




Njegov tweet uključuje svjedočenje ravnatelja Centra za kontrolu bolesti (CDC) Roberta Redfielda pred Odborom Doma, u kojem je Redfield otkrio da su rani COVID-19 slučajevi u Sjedinjenim Državama pogrešno dijagnosticirani kao uobičajena gripa.

“CDC je uhvaćen na licu mjesta. Kad je bio nulti pacijent u SAD-u? Koliko ljudi je zaraženo? Koja su imena bolnica?”, pitao je Lijian.

“Dakle, čini se kako je sad službeni stav kineske Partije da je virus nastao u Sjedinjenim Državama”, komentirao je Zero Hedge.

Lijian ima povijest iznošenja bizarnih tvrdnji, ali ova očigledno nadmašuje sve dosadašnje,

Hoće li ili ne vladajuća Komunistička partija ponoviti njegove osjećaje, ostaje za vidjeti.