WALSH: Media Matters nas optužuje da ‘ponižamo’ muške nazivajući ih muškima

Matt Walsh

Naši veliki obožavatelji u Media Matters (čuvena ‘sorosevska’ organizacija, koja se specijalizirala za klevetanje konzervativaca – op. a.) objavili su prošli tjedan još jedan podugački članak u kojem su razgolitili našu navodno užasnu netrpeljivost i protiv nas pokrenuli razne optužbe koje završavaju na -ist ili -fobija. Članak koji je napisao “LGBTQ istraživač” Alex Paterson, govori da su Michael Knowles, Ben Shapiro i moja malenkost krivi za “ponižavanje trans srednjoškolskih atletičara”. Atletičari koje smo navodno ponižavali su biološki muškarci koji se natječu protiv — i često pobjeđuju, unatoč tome što su osrednji trkači prema muškim standardima — djevojaka na atletskoj stazi. Tri od tih djevojaka podnijele su tužbu kako bi uklonile dječake iz svojih sportskih timova, a to je bio povod za navodne ponižavajuće komentare Knowlesa, Shapiroa i mene.

Čitajući njihovo izvješće, nisam uspio pronaći primjer bilo čega što bi se razumno moglo smatrati ponižavajućim ili uvredljivim. Kad je objavio svoj članak na Twitteru, Peterson nas je nazvao “odvratnima” jer smo “komentirali tinejdžerske genitalije”. Ali mi naravno nismo iznijeli nikakve konkretne komentare o bilo čijim genitalijama, osim što smo istaknuli da su tinejdžeri u pitanju muški. Mi smo “komentirali o njihovim genitalijama” na isti način kao što liječnik u rađaonici komentira o bebinim genitalijama kad pogleda dolje i kaže: “To je dečko.” Patersonu bi možda bilo bolje zastati i razmisliti zašto i kako liječnici utvrđuju takve stvari na temelju, u većini slučajeva, kratkog pogleda prema predjelu genitalija. Je li to možda zato što su liječnici uključeni u nekakvu transfobnu zavjeru? Ili je možda razlog taj što postoji ključna veza između genitalija osobe i njezinog spola? Potaknuo bih naše prijatelje u Media Matters da koriste svoje mozgove i dobro razmisle o ovom pitanju. Iako ne želim komentirati njihove unutarnje organe. Osobito one koje, kako dokazi ukazuju, možda uopće ne posjeduju.

Članak nastavlja navoditi još više osuđujućih detalja:

Nakon što je National Review 11. svibnja prvi put izvijestio o priči, Daily Wire je objavio dva članka, od kojih je jedan napisao Walsh, a drugi Amanda Prestigiacomo, koji su u više navrata pogrešno oslovljavali rod atletičara, nazivajući ih “muškima” iil “biološki muškima”.

Tijekom epizode emitirane 11. svibnja na Walshovom Daily Wire podcastu The Matt Walsh Show, nazvao je trans djevojke “dječacima s XY kromosomima i penisima” i tvrdio da su “sad ljudi poput lutaka gosp. Krumpiroslava. Možete ukloniti različite dijelove i zamijeniti ih. Nije važno. To ne čini nikakvu razliku.” Također je tvrdio da atletičari nisu ženske, “ni po znanosti, ni po zdravom razumu, niti prema ljudskoj pristojnosti”. Sljedeći dan, Walsh je pojačao svoje primjedbe i nazvao trans atletičare “XY-ima s penisom” i tvrdio, “One nisu djevojke i sigurno nisu ženske”.

Priznajem, dio s gosp. Krumpiroslavom je bio pomalo neosjetljivi. Trebao sam navesti gosp. ili gđu Krumpiroslave. Osim tog momentalnog lapsusa, ne vidim problem u svojoj analizi situacije. Umjesto toga, ono što ja vidim jest još više dokaza o ljevičarskoj taktici mamca-i-zamjene (bait-and-switch — taktika namamljivanja kupca reklamiranjem proizvoda s niskom cijenom, ali pri dolasku u trgovinu taj proizvod nije dostupan i prodavač vas pritisne da razmotrite kupovinu sličnog, ali mnogo skupljeg proizvoda – op. a.).




Primijetite kako nas optužuju radi “pogrešnog oslovljavanja atletičara” budući da smo ih nazivali muškima. Ali čekajte malo. Mislio sam da je muško spol, a ne rod. Uvijek su nam iznova govorili da su spol i rod dvije različite stvari? Zapravo, evo Planiranog roditeljstva — siguran sam da ih Media Matters smatra pouzdanim izvorom — koje objašnjava da su spol i rod dvije “različite stvari”. Evo što ta organizacija govori o spolu: to je “oznaka — muško ili žensko — koju vam je dodijelio liječnik pri rođenju na temelju genitalija s kojima ste rođeni i kromosomima koje posjedujete.”

Je li sad i Planirano roditeljstvo transfobno? Doista, ako se spol “temelji na genitalijama s kojima ste rođeni” (komentiraju genitalije, kako perverzno) onda se vraćamo natrag u realnost da su ti trans atletičari muški koji se utrkuju protiv ženskih. Ali Media Matters govori da “pogrešno oslovljavamo njihov rod” nazivajući ih muškima, što znači da je muški rod, a ne spol. Tu se pojavljuje mamac-i-zamjena. Ljevica normalizira ideju rodne fluidnosti neumorno inzistirajući da je rod u potpunosti drugačija stvar od spola. Da, muškarac je muško, kažu oni, ali on još uvijek može biti žena. Sad govore, zaboravite, ako je žena onda ne može biti muško, budalo. Transžene nisu samo žene, one su ženske. I samo tako, došli smo od fluidnog roda na fluidni spol. Najprije je rod bio subjektivan, a sad je i sama biologija subjektivna. Uz sve one govorancije o “napadima” i “negiranju” znanosti, ovo je zapravo stvarni primjer oba slučaja.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.