Francuski filozof Zemmour: ‘Imigracija je zločin protiv europskih naroda i završit će krvoprolićem’

Remix News

Screenshot: YouTube/Studio Huy Hoàng

Masovna migracija u Europu predstavlja zamjenu stanovništva i završit će krvoprolićem, upozorio je francuski filozof i esejist Éric Zemmour govoreći na francuskom televizijskom kanalu CNews.

“Imigracija mijenja sastav ljudi. To je zločin protiv europskih naroda i završit će krvoprolićem”, rekao je Zemmour.

On vjeruje da, za razliku od onoga što govore čelnici Europske unije — uključujući predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen — rješenje za migrantsku krizu na kontinentu može doći samo na nacionalnoj razini.

“Mislim upravo suprotno. Rješenje je samo nacionalno, iz samo jednog razloga. Što je imigracija? To je utjecanje na sastav stanovništva, a time i na sastav naroda, što je čini temeljno nacionalnom odlukom”, rekao je Zemmour. “O naciji ovisi koga hoće primiti, koga želi u svojim redovima i koga ne želi među sobom.”

Govorio je o novom imigracijskom sporazumu Europske komisije, koji su Mađarska, Poljska i Češka već odbile.

Zemmour je rekao da ni von der Leyen ni drugi čelnici EU ne mogu diktirati uvjete u ime nepostojeće “europske solidarnosti” koja je jednako fikcija kao i nepostojeća “europska nacija” i pozvao Francusku da održi referendum po pitanju imigracije.

“Ja se zalažem za referendum [o migraciji], koji nismo imali u posljednjih 40 godina, kako bi Francuzi mogli izraziti ono što doista žele”, rekao je, dodavši kako je problem sama Europa.

“Europa vjeruje da je rješenje, a zapravo je problem ili barem dio problema”, rekao je Zemmour, rekavši da je slobodno putovanje uspostavljeno Schengenskim pravilima, iako pogodno državljanima EU, zapravo nacijama oduzelo kontrolu nad njihovim granicama.

Drugi je problem taj što su europski sudovi u suštini pro-imigracije, navodeći ljudska i obiteljska prava.

“Europska jurisprudencija (…) sprječava državama da odlučuju ili zabranjuju ulazak mnogim migrantima”, rekao je Zemmour, ističući da je osnovna ideja EU filozofski manjkava.

“Što Europska unija zapravo simbolizira?” Ona simbolizira čovjeka bez korijena, nekoga tko je u vjetru, globalnog građanina”, rekao je.

U četvrtak, nakon što su čelnici Višegradske skupine raspravljali o prijedlogu Komisije, mađarski je predsjednik Viktor Orban rekao na tiskovnoj konferenciji da se “migracija mora zaustaviti na vanjskim granicama Europe”.

Zemmour je autor knjige “Francusko samoubojstvo” i poznat je po snažnom protivljenju po pitanju daljnje imigracije u Francusku. U prethodnom intervjuu, usporedio je imigraciju u njegovu zemlju s “demografskim tsunamijem” i rekao kako vjeruje da su trenutačne imigracijske i integracijske politike promašene. Od 2010. do 2019. godine radio je za francuski kanal RTL.

Francuska je pretrpjela ekstremne demografske promjene tijekom posljednjih desetljeća, što se očituje u činjenici da više od 20 posto svih novorođenih nosi arapsko-muslimanska imena.