MOREFIELD: Je li OMIKRON kraj svijeta?

Scott Morefield

Wikimedia Commons

Oh, ne! Sakrijte djecu! Bježite u brda! Nosite tri maske u krevet i pod tuš! Tako je. Upravo na vrijeme za praznike dolazi nam nova, “zastrašujuća” varijanta koja će nas sve UBITI.

Ili će, vjerojatno, nekima od nas uzrokovati šmrcanje… U ovom trenutku nismo posve sigurni, ali jedna stvar u koju MOŽEMO biti sigurni jest da će sve blesave mjere koje su nam nametnuli uobičajeni osumnjičenici — zabrane putovanja, zaključavanja, prisilno nošenje maski, obavezna cijepljenja, itd. — koje su do sad bile potpuni promašaji u zaustavljanju svih prethodnih iteracija ove stvari — također biti potpuno nesposobne u zaustavljanju širenja najnovijeg “klinca” u kvartu.

Ali, naravno, ta neugodna činjenica neće spriječiti moćnike da iskoriste uspon OMIKRONA (zvuči kao odlično ime za Transformera, zar ne?) kao izgovor za udvostručavanje svoje Covid tiranije u kojoj već toliko dugo uživaju na naš račun. Poriv za kontrolom, žudnja za moći, potreba za raspirivanjem njihovih ega pokazat će se, kao i obično, previše za bedake zadužene za javnu politiku na saveznoj razini i u većini plavih država. Stoga se pripremite za još istih ludosti praćenih s istim sumornim rezultatima. (Ali, hej, s vedrije strane, mom prijatelju Ianu Milleru barem neće nedostajati materijala za grafikone.)

Što zapravo znamo o varijanti B.1.1.529? Ne previše, osim što je nedavno identificirana u Južnoj Africi i da će vjerojatno uskoro doći u kina blizu nas, ako već nije ovdje. Očigledno ova ima dovoljno značajnih genetskih razlika u odnosu na druge varijante da se stručnjaci boje da bi čak mogla poništiti “imunitet” koji generiraju postojeća “cjepiva”.

Ali “cijepite se!!!”, i dalje inzistiraju svi oni, bez ikakvog osjećaja samopreispitivanja čak i dok priznaju sve ovo gore navedeno. Činjenica da ti terapeutici, ovaj, “cjepiva”, nisu mogli zaustaviti ili čak malo obuzdati širenje Delte natjerala bi svakoga tko posjeduje imalo vještine kritičkog razmišljanja da razmisli dvaput prije negoli ovaj put zasuče rukave.

Dobra vijest, i vijest na koju se naši gospodari nikad neće usredotočiti, jest da se OMIKRON, iako bi mogao biti zarazniji, također ne čini približno smrtonosnim kao prethodne iteracije.

“On predstavlja blagu bolest sa simptomima kao što su bol u mišićima i umor koji traju nekoliko dana”, rekla je Angelique Coetzee, predsjednica Južnoafričkog udruženja liječnika. “Do sada smo otkrili da zaraženi ne gube osjećaj okusa ili mirisa. Možda imaju lagani kašalj. Nema izraženih simptoma. Neki od zaraženih trenutačno se liječe kod kuće.”

Da budemo pošteni, raspirivanje straha *moglo bi* ovaj put biti opravdano. Delta je, premda se njom moglo upravljati bez mandata u većini država, bila gora u SAD-u nego u Ujedinjenom Kraljevstvu ili Indiji. Ako čak i ako ova mutacija ispadne gora, smiješne mjere koje nastavljamo primjenjivati kako bismo “zaustavili širenje” neće učiniti ništa bolje od onih u prethodnoj rundi. Dakle, zašto ne živjeti svoj život i prestati brinuti o tome?

Ovaj će virus, kao što je to uvijek slučaj s vrlo zaraznim respiratornim virusima, i dalje biti virus. I možda je to ovaj put dobro. Munjevito šireći, blaži oblik Covid-a mogao bi biti najbolja stvar koja se dogodila čovječanstvu od samog početka ove pandemije. Endemičnost, i zauzimanje svog mjesta među običnim prehladama, u ovom je trenutku naša najbolja nada, kako za imunološke sustave tako i za okončanje tiranije Covid-fašista. Ako je doista blag, nadam se da će se širiti takvom brzinom da vlade neće biti u stanju reagirati. Na ovaj bi način prirodno cjepivo moglo krenuti svojim tijekom usprkos lošim namjerama gospodara koji misle da su na neki način oni ti koji drže situaciju u svojim rukama.

U međuvremenu, dr. Anthony Fauci govori da je “prerano za reći” hoćemo li vidjeti nova zaključavanja ili mandate. Kajgod. Kao i obično, kažem da ih ignoriramo ako dođu. Pretvarajte se da ovi klaunovi ne postoje i, osim ako vam to u određenoj situaciji ima smisla, radite upravo suprotno od onoga što vam preporučuju.