Burgess Owens uništio demokrate: Stranka ‘ropstva, KKK-a, Jim Crow-a, ubila više od 40% crnih beba’

Ryan Saavedra

Screenshot: C-SPAN Video

Bivši NFL igrač Burgess Owens oštro je kritizirao Demokratsku stranku u srijedu tijekom svjedočenja pred Pododborom za pravosuđe Doma o Ustavu, građanskim pravima i građanskim slobodama ne temu reparacija.

“Rasprava je bila usredotočena na zakon koji je izradila Sheila Jackson Lee (D-Texas), koji bi pokrenuo studiju o pitanju reparacija i iznio prijedloge za ‘odgovarajuće lijekove’ za ropstvo i diskriminaciju od 1619. do danas”, izvijestio je Blaze. “Vođa senatske većine Mitch McConnell (R-Ky) javno se protivio reparacijama u komentarima koje je iznio u utorak, rekavši da ne ‘vjeruje kako bi reparacije za nešto što se dogodilo prije 150 godina, kad nitko od trenutačno živih osoba nije odgovoran za to, bile dobra ideja.'”

“Bio sam demokrat sve dok nisam odradio svoj dio povijesti i otkrio bijedu koju je ta stranka donijela mojoj rasi”, rekao je Owens. “Ja vjerujem u restituciju. Pokažimo stranku koja je bila dijelom ropstva, KKK-a, Jim Crow-a, koja je ubila više od 40 posto naših crnih beba, njih 20 milijuna.”




“U državi Kaliforniji, 75 posto naših crnih dječaka ne može proći standardne testove čitanja i pisanja: demokratska država”, nastavio je Owens. “Dakle, da, platimo restituciju. Kako bi bilo da Demokratska stranka plati za svu bijedu koju je donijela mojoj rasi… I svaki bijeli Amerikanac, republikanac ili demokrat, koji se osjeća krivim zbog svoje boje kože, on bi trebao isto platiti. Na taj način možemo ostaviti te reparacije iza sebe i prepoznati da nam je ova zemlja dala veličinu.”

“Pogledajte ovaj panel. Nije važno kako svi mislimo. Nije važna naša boja. Mi smo postali uspješni u ovoj zemlji kao nijedan drugi zbog ove sjajne prilike da živimo američki san”, dodao je Owens. “Nemojmo to ukrasti od svoje djece govoreći im da oni to ne mogu učiniti.”

Cijeli video: