Gabbard: ‘Zamislite da je Googleov izvršni direktor konzervativni republikanac koji ušutkava glasove demokrata’

Cassandra Fairbanks

Screenshot: YouTube/Tulsi Gabbard

Demokratska predsjednička kandidatkinja Tulsi Gabbard zauzela je snažno stajalište protiv cenzure velikih tehnoloških kompanija i sad poziva one na ljevici da pokušaju zamisliti što bi se dogodilo kad bi situacija bila obrnuta i da su oni ti koji se ušutkavaju.

Zastupnica Gabbard trenutačno tuži Google za 50 milijuna dolara zbog činjenice što je njezinoj kampanji onemogućio kupovinu oglasa dok je bila najpretraživanija kandidatkinja nakon prve demokratske debate održane u lipnju.

U videu koji je objavljen na njezinom YouTube kanalu, zastupnica Gabbard izdvojila se iz redova svoje stranke i kritizirala kulturu otkazivanja.




“Mi si kao država ne možemo dopustiti da ustajemo i borimo se za naše slobode samo kad smo mi mete; a kad je netko drugi meta okrenemo leđa i odšetamo. To predstavlja opasnost svima nama. … Možete li zamisliti da je izvršni direktor Googlea konzervativni republikanac koji ušutkava glasove demokrata koji se ne slažu s njim? Možete li zamisliti kako bi progresivci reagirali kad bi njihovi glasovi bili ti koji se ušutkavaju?”, pitala je Gabbard.

Zastupnica s Havaja dodala je da se “možemo ne slagati jedni s drugima, ali kao vojnik vam mogu reći da sam voljna položiti svoj život kako bih zaštitila prava i slobode svih ljudi u ovoj zemlji i osigurala da se njihov glas čuje.”

Ovo nije prvi put da se zastupnica Gabbard odbila nakloniti ekstremnijim glasovima u svojoj stranci. Kako ističe Blaze, ona je također “otkrila svoje uvjerenje da se pobačaj ne bi smio prakticirati tijekom trećeg tromjesečja trudnoće, s iznimkama — i također kritizirala kolege demokrate zbog podržavanja otvorenih granica.”