Trump okrivljen za izazivanje nasilja na obično mirnom Bliskom istoku

The Babylon Bee

SAD — Nakon što je Trump premjestio neke trupe iz sjeverne Sirije, istog trenutka su ga okrivili zbog izazivanja nasilja na tipično mirnom Bliskom istoku.

Sirija, koja je diljem svijeta bila poznata kao idilični raj sve do 20. siječnja 2017. u 12:00 po istočnom vremenu, sada se nalazi u kaosu zahvaljujući nekim manjim razmještanjima trupa. Trump je pokušao ponovno stabilizirati Bliski istok najavivši raspoređivanje 2.000 američkih vojnika u svrhu obrane glasovitog bastiona demokracije i slobode, Saudijske Arabije, ali bilo je prekasno. Šteta je već učinjena.

“Žalosno je što se inače spokojna destinacija za odmor Sirija pretvorila u ratom pogođeni pakao pod Trumpom”, rekla je Hillary Clinton. “Pod mojim budnim okom, Bliski istok je u osnovi bio veliko golf odmaralište.”

Barack Obama i George W. Bush pridružili su se u svojoj osudi onoga što je Trump učinio s Bliskim istokom. “To je nešto slično onome kako znaju reći u Teksasu”, rekao je Bush. “Napadni Irak jednom, moja sramota. Napadni ga dvaput, pa, onda vas više neće napadati.”




“Trump je izdao naše saveznike, Kurde”, rekao je jedan čovjek u Arizoni koji je proguglao “tko su Kurdi” nekoliko minuta prije. “Pogledajte sve ovo nasilje koje je izazvao u inače utopijskom raju Siriji.”

Nacija je pozvala Trumpa da dozvoli prisustvo američkih vojnika još nekoliko stoljeća kako bi se naši razni sukobi mogli uspješno okončati.

U vrijeme objavljivanja, Pentagon je izdao podsjetnik naciji da smo “oduvijek bili u ratu s Turskom”.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.