NRA preplavljena donacijama nakon napada

Ryan Saavedra

U utorak, novo izvješće je otkrilo da su donacije NRA znatno porasle u veljači, nakon što je napadana od strane medija i krajnje-lijevih aktivista nakon pucnjeve u Parklandu.

“PAC je prikupio ukupno 779.063$ u veljači i izvjestio o prikupljenih 247.985$ u siječnju”, povećanje od 300%, izvjestio je Washington Free Beacon.

Veliki rast donacija desio se nakon što su grupe za zaštitu prava na oružje nemilosrdno napadane od medija i ljevičarskih aktivista poput Davida Hogga, učenika iz Parklandske škole, koji je u više navrata NRA nazvao “ubojicama djece”.

Vijest da su donacije NRA naglo porasle došla je samo dan nakon što je Daily Wire izvjestio da je, prema Google-ovim trendovima za pretraživanje, interes za “članstvo u NRA” dosegao rekordne rezultate. Free Beacon dodaje:

NRA PAC je do sada primio više od 7 milijuna dolara od početka ciklusa izbora 2018., koji je počeo u siječnju 2017. godine. Više od 6,3 milijuna dolara – ili oko 90 posto – cijelokupne donacije, došlo je od malih priloga, prikazali su izvještaju Savezne izborne komisije.

Mediji i ljevičarski aktivisti također su napadali republikanske političare poput predsjednika Donalda Trumpa, guvernera Floride Ricka Scotta i senatora Marka Rubia zbog uzimanja novca od NRA, kao što je krajnje-lijevi aktivist Cameron Kasky rekao: “Oni su ovo omogućili – krv 17 osoba, ostalih ozlijeđenih i svih famillija koje su povrijeđene – za sve su oni krivi.”