MICHELLE MALKIN: Karavani, crkve i utočišta za kriminalce

Michelle Malkin

U Meksiku, turistički vodiči otvorenih granica, koji ilegalno vode 1.500 srednjoamerikanaca prema granici sa Sjedinjenim Državama, odnijeli su ovaj tjedan pobjedu. Meksički dužnosnici navodno nude humanitarne vize kako bi izbjegli sukob. Ali parada imigracijskog bezakonja i dalje maršira – bezobzirno potpomognuta i poticana od crkvenih organizacija diljem SAD-a.

Pueblo Sin Fronteras, skupina zadužena za godišnji “migrantski karavan”, pokrenula je svoje napore tijekom Velikog tjedna organizirajući “Križni put” s popratnom biblijskom ikonografijom i križevima. Kada nisu u ulozi trgovaca ljudi maskiranih u aktviste za ljudska prava, ovi turistički vodiči za amnestiju zaokupljeni su izgradnjom skloništa duž svojih ilegalnih puteva koji se protežu preko čitavog globusa. Katoličke grupe već desetljećima spoznoriraju i subvencioniraju takve kampanje za sabotiranje nacija.

Sam Vatikan je donirao najmanje 20.000$ u 2009. kako bi se podiglo sklonište za ilegalne imigrante iz Srednje Amerike, koji se šuljaju kroz meksički grad Ixtepec, u kojem onda uskaču u vlakove koji vode prema našoj zemlji. Još jedno papinsko društvo, Katoličko proširenje, sipalo je više od 12 milijuna dolara u službe duž naše južne granice tijekom posljednjih pet godina “kako bi osigurali da oni koji su na putovanju budu zaštićeni od Crkve i da ih zastupamo u njihovo ime”, izvjestila je Katolička novinska agencija.

U Koloradu, pet ilegalnih imigranata je našlo utočište u kućama bogoslužja u odmetničkim “sigurnim gradovima” Mancosa, Denvera, Carbondalea i Bouldera – više nego bilo koja druga država. Svaki je u više navrata zagrizao u zakonsku jabuku koja se protezala godinama. Naši imigracijski sudovi su saslušali njihove slučajeve, odbili njihove žalbe, odbili žalbe njihovih žalbi i naredili im da napuste državu. Religijske grupe su im na svakom koraku pružale usluge pravnika i medijskih savjetnika.

U saveznoj državi Washington, isusovačka katolička crkva sv. Josipa u Seattleu, napala je “destruktivnu i brutalnu” provedbu imigracijske politike predsjednika Trumpa i proglasila “nepokolebljivu solidarnost s našom braćom i sestrama u imigrantskoj zajednici”. Sve deportacije krše “katolički društveni nauk” i “opće dobro”, tvrdila je župa.

Univerzalističko društvo New Yorka, na Manhattanu, dalo je utočište majci i njezinoj familiji koja živi ovdje već više od dvanaest godina, i osjeća da ima pravo ignorirati naredbu za njihovu deportaciju.

U Springfieldu, državi Massachesetts, Južna kongregacijska crkva štiti peruansku ženu i njezino dvoje djece, koji se suočavaju s deportacijom. Gradonačelnik Domenic Sarno pozvao je gradsko vijeće da crkvi ukine izuzeće od poreza, kako bi se izbjeglo da “javni novac bude korišten u svrhu ometanja vjerskih sloboda Južne crkve u suglasnosti s našim Ustavom.” Kao odgovor na ovaj rijedak slučaj kad javni dužnosnik ozbiljno shvaća svoje zakonske i povjereničke odgovornosti, crkveni vođa osudio je Sarnovu dušu.

U Las Vegasu, katolički biskup Goerge Leo Thomas, koji uskoro stupa na dužnost, najavio je da će ilegalna imigracija i kontrola oružja biti na čelu njegovog duhovnog programa. Odjekujući ljevičarsku američku konferenciju katoličkih biskupa, Thomas je obećao podupirati i zagovarati tzv. ilegalne imigrante “sanjare” i zaželiti im dobrodošlicu u crkvu.

U San Diegu, katolički i episkopalni čelnici ujedinili su u prosvjedu protiv izgradnje graničnog zida dok su mahali meksičkim zastavama. “Isus je rekao da bismo trebali voljeti našeg susjeda”, izjavio je jedan od njih.

Istina, ali Sveto pismo zakođer uči građane da poštuju vladavinu zakona i svjetovne vlasti koje čuvaju i štite građanski poredak i sigurnost: “Budite poslušni vlastima jer ih je Bog postavio. Nema te vlasti koju nije Bog postavio. Zato tko se suprotstavlja zakonima neke zemlje, suprotstavlja se Božjoj odredbi te sam na sebe navlači osudu.” (Poslanica Rimljanima 13: 1-7).

Brooke Levitske iz Acton instituta, rekla je još otvorenije: “Krist je očekivao da će njegovi sljedbenici tretirati kriminalce u zatvoru na onaj način na koji bi postupali s njim, ali nije rekao ništa o tome da bi ih trebalo pustiti iz zatvora.”

Kao katolkinja koja vjeruje u strogu provedbu zakona o imigraciji, konstantno tvrdim da je jedna stvar pokazati suosjećanje prema legalnim imigrantima, legitimnim izbjeglicama, azilantima i onima zlostavljanima od strane krijumčara ljudi. U potpunosti je suprotno konspirirati protiv zakonske imigracije i ulaznog sustava koji nameće razumne limite, uvjete za podobnost, kriminalne provjere, medicinske provjere i predanost asimilaciji.

Naši zakoni su čisti: Kodeks zakona Sjedinjenih Država 8, odjeljak 1324 jasno govori da je svjesno dovođenje ili pokušaj ilegalnog prelaska granice zločin; svijesno skrivanje, davanje utočišta ili štićenje od otkrivanja u bezobzirnom nepoštivanju zakona; i uključivanje u bilo kakvu zavjeru ili pomoć i poticanje takvih djela.

Zadržavamo pravo reguliranja ulaska u našu zemlju iz istog razloga zašto i sam Vatikan ima visoke prepreke, naoružane čuvare i detektore metala. Pa ipak, Papa Franjo izgrdio je predsjednika Trump i njegov zid kao “nekršćanski”.

Ako vam se ne sviđaju naši zakoni, izmjenite ih. Ako ne možete poštovati našu suverenost, organizirajte karavan ilegalaca i zahtijevajte trajno sklonište u Sikstinskoj kapeli. Sretno s tim.