Jimmy Kimmelovo ismijavanje Melanije Trump izazvalo ogorčenje

Joseph Curl

Screenshot/YouTube

ABC-jev voditelj Jimmy Kimmel prošlog je tjedna ismijavao slovenski akcent prve dame Melanie Trump i razljutio mnoge.

Online peticija koja poziva na bojkot njegovog kasnonoćnog show-a “Jimmy Kimmel Live”, uspjela je doći do zadanog cilja od 50.000 potpisa.

“U ponedjeljak navečer, ljevičarski voditelj Jimmy Kimmel prikazao je istinski bigotizam rugajući se načinu na koji je prva dama čitala dječju knjigu tijekom godišnjeg Uskršnjeg događaja u Bijeloj kući”, navedeno je u peticiji. “U prošlosti je tvrdio da voli i prihvaća sve imigrante, a sad se otvoreno ruga njezinom akcentu. Čak je imitirao način na koji je izgovorila ‘This and That’ (Ovo i ono – op. a.)”.

U nedjelju, autori peticije objavili su: “[NAJNOVIJE: POSTIGLI SMO NAŠ CILJ! Peticija će biti na pošti u ponedjeljak ujutro].” Organizatori kažu kako će peticiju poslati na “ulazna vrata Disney/ABC Studija u Burbanku” Kaliforniji.

“Pošaljite poruku da ovi napadi na našu prvu damu NEĆE biti tolerirani!”

Kimmler je ismijavao Melanijin naglasak, prikazujući isječak prve dame koja je u ponedjeljak čitala knjigu djeci na travnjaku Bijele kuće tijekom Uskršnjeg događaja. “Dees and dat”, šalio se Kimmel načinu na koji izgovara “this and that”.

Kimmel se također našalio sa sinom predsjedničkog para, rekavši da je predsjednik Trump “upoznao i jednog dobrog dječaka po imenu Baron koji mu se stvarno sviđao”.

Kimmel je prikazao isječak u kojem je Predsjednik pohvalio Melaniju jer je pomogla u organizaciji događaja, a zatim komentirao: “Nema šanse da je išta napravila što se tiče organizacije”.

Sean Hannity iz Fox News-a kritizirao je Kimmela rekavši kako je “nepravedno kritizirati Melaniju Trump, pošto je prva dama u ranjivoj poziciji”, izvijestio je Fox News.

“Prva dama Sjedinjenih Država neće ući u svađu s kasnonoćnim, malo gledanim voditeljem poput Jimmyja Kimmela”, rekao je. “Ne može. Ako to učini, neće dobro završiti za nju. On zna da ima slobodnu, otvorenu metu.”

Uznemirenost se proširila na Twitter.

Jedan je primjetio da nije bilo mnogo šala na račun bivše prve dame Michelle Obama.

Pogledajte isječak.