NEVJEROJATNO: Palestinci koji su palili gume kako Izrael ne bi vidio infiltraciju terorista, traže od Izraela još guma

Hank Berrien

Screenshot/YouTube/RT

Nevjerojatno.

Samo dva dana nakon što su Palestinci spalili na tisuće guma na izraelskoj granici s Gazom kako bi stvorili dim koji bi sakrio palestinske teroriste od Izraelskih postrojbi, glasnogovornik palestinskog ministra prometa prigovorio je zbog nastale nestašice guma i tražio od Izraela da isporuči nove.

Prošli petak, stanovnici Gaze spalili su 10.000 guma kako bi smanjili vidljivost sigurnosne ograde koja razdvaja Izrael od Gaze, kako izraelske trupe ne bi imale mogućnost opaziti infiltratore u zemlju.

Nakon toga, u nedjelju, govoreći za Jeruzalem Post, glasnogovornik palestinskog Ministarstva prometa Muhammad Hamdan, izrekao je ovu nevjerojatnu izjavu:

Dobili smo obavijest s Izraelske strane da je uvoz guma zaustavljen do daljnjeg. Nema sumnje da će prekid uvoza guma imati negativne posljedice na Palestince u Gazi, uzimajući u obzir na njihovu nestašicu na tom području. Poduzet ćemo sve napore kako bi Izrael preokrenuo svoju odluku.

Čak i prije prosvjeda prošlog petka, general major Yoav Mordechai, koordinator izraelskih snaga za vladine aktivnosti na teritorijima, napisao je pismo Tedrosu Adhanomu, čelniku Svjetske zdravstvene organizacije, upozoravajući ga da Hamas planira zapaliti velike količine guma što bi rezultiralo “ekološkom katastrofom”.

Kad su stanovnici Gaze palili gume, IDF (Izraelske obrambene snage) je koristio velike ventilatore i vodene topove kako bi odvratili opasna isparavanja.

Ofir Gendelman, aktualni glasnogovornik za arapske medije u Uredu premijera, objavio je ironičan tweet:

Gendelman je također primijetio da će isparavanja stvoriti goleme količine onečišćenja i uništiti obližnju poljoprivredu, što će život palestinskih Arapa učiniti još više bijednim. Dodao je: “Ali to ne zabrinjava Hamas. Zapamtite to.”