LICEMJERI: Ljevičari poručuju Kanyeu da zašuti i repa

Screenshot: YouTube/C-SPAN

Prije nekoliko tjedana, Fox News-ova voditeljica Laura Ingraham našla se u nevolji nakon što je komentirala političke misli NBA zvijezde Lebrona Jamesa. Poručila je Jamesu da “zašuti i driblja”, a mediji su je brže bolje napali, sugeriravši da je njezina kritika rasistička. New York Times objavio je čitav članak pod nazivom: “‘Za mene, bila je rasistička’: NBA igrači reagiraju na komentare Laure Ingraham o Lebronu Jamesu”.

Ipak, ti isti članovi medija su poručili Kanyeu Westu da zašuti i pjeva, zahvaljujući njegovoj novopronađenoj ljubavi prema predsjedniku Trumpu. Prvo, tu je bio Jon Favreau, bivši Obamin pisac govora, koji je rekao da Kanyea treba ignororati:

Nadalje, tu si bili “komičari” kasno-noćnog programa, koji su rekli da bi Kanye trebao prestati govoriti o politici (ovi stručnjaci su očigledno bilo više nego sretni kad je Kanye govorio o politici na način da je Georgea W. Busha nazvao rasistom).

Ovi komičari uključuju Stephena Colberta, koji je napao Kanyea zbog mješanja u politiku (i zatim rekao da bi spalio kapu koju mu je potpisao Trump) i Trevora Noaha, koji pak je rekao da je jedini razlog što je Kanye stao na stranu republikanaca taj što je bogat (koliko ono novca zarađuje Trevor Noah?).

Konačno, bilo je komentara koji sugeriraju da je Kanyeov um otet od strane zlih bijelaca. Jordan Peel, tvorac masivnog hita ‘Get Out’, izjavio je da je Kanye u “tonućem mjestu” – psihološko mjesto u kojem su zatočeni crni ljudi dok su njihova njihova tijela oteta kako bi ih koristili bijeli ljudi.

Tada je došao na red Jordan Clapper s Comedy Centralove ‘Opozicije’, koji je objavio tweet s videom u kojem Nicole Thurman “zavodi” Kanyea u stilu Catherine Keener u ‘Get Out’:

U videu, Thurman pokušava isprati mozak crnim ljudima: “Ljevica nam je lagala. Zajedno nismo jači, jači smo kao pojedinci. Ne moraš biti demokrat. Što je ono Barack Obama učinio za tebe?”

Kanye, vidite, nije nezavisni mislilac – on je samo alat zlih bijelih republikanaca.

Ovaj val taktike zastrašivanja od strane ljevice usmjeren prema Kanyeu još jedanput demonstrira da prema demokratima postoje dva sveta područja koja se nikad ne smiju dotaknuti izvana: zabavni kompleks (entertainment complex – op. a.) i intersekcionalne skupine identiteta. Kanye je prekršio ta oba sigurna mjesta. Zbog toga se može tretirati kao izopćenik, budala i pijun. Mogu mu reći da zašuti i repa bez posljedica. Ovo licemjerje je zapanujuće.