Snoop Doggov ‘potpuno bijeli’ Kanye postao viralan

James Barrett

Screenshot: YouTube/Fuse

Izjave otvorene podrške Kanyea Westa Donaldu Trumpu i Westov kriticizam “mentaliteta planaže” Demokratske stranke, ljevica je dočekala s puno gorčine. U posljednjih nekoliko dana, Detroitska radio stanica službeno je zabranila njegovu muziku, demokratska članica Kongresa rekla mu je da prestane toliko govoriti i mnogi od njegovih kolega su ga osudili.

Jedan od njih je i Snoop Dogg, koji je u četvrtak objavio sliku na Instagramu “potpuno bijelog” Kaynea koja je brzo postala viralna.

“Novo, Kanye je sad u potpunosti bijeli bravo čovječe”, napisao je ispod fotošopirane slike.

The new. Kanye well allwhite now way to go dude

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Snoop Doggova kritika “čiča Tome” popratila je nekoliko Kanyeovih komentara koji su nedavno izazvali bijes ljevice, uključujući opisivanje vjerovanja da svi afrički Amerikanci moraju glasati za demokrate kao “mentalitet plantaže” i ukazivanje činjenice da je Demokratska stranka bila stranka ropstva, dok je Abraham Lincoln bio republikanac.

Najkontroverzniji komentar bila je njegova izjava TMZ-u da 400 godina ropstva “zvuči kao izbor“.

Kasnije je ponudio neka objašnjenja njegovih prijedbi u seriji tweetova. “Da budem jasan”, napisao je, “naravno da znam da robovi nisu svojevoljno stavljeni u lance i ukrcani na brodove. Htio sam reći, ostali smo u tom položaju iako su brojevi bili na našoj strani, a to mi zvuči kao mentalno ropstvo. Odrezali su nam jezike da ne bi mogli međusobno komunicirati. Ja neću dozvoliti da odrežu moj jezik.”