Chris Pratt zaradio 2 milijuna dolara više nego Bryce Dallas Howards u ‘Jurassic World 2’

Paul Bois

Screenshot: YouTube/ The Graham Norton Show

Glumcu Chris Prattu je bolje da nađe jedan od onih hladoratovskih bunkera kako bi se zaštitio od nuklearnih padalina nakon što se saznalo da je dobio točno 2 milijuna dolara više od svoje ženske kolegice Bryce Dallas Howard za snimanje “Jurassic World 2”; feministi dolaze po njega.

Doista, jedan od najtraženijih glumaca koji trenutno rade u Hollywoodu, zvijezda dviju glavnih franšiza, slamatelj ženskih srdaca i još k tomu jedna od rijetkih filmskih zvijezda dovoljno pametnih da ne kvare dobro raaspoloženje ljevičarskim diatribama, dobio je više novaca od glumice Bryce Dallas Howard.

Evokako je IndieWire opisao skandal:

‘Jurassic World’ je bio snaga prirode na kino blagajnama 2015. godine. Film režisera Colina Trevorrowa zaradio je više od 1,6 milijardi dolara na kino blagajnama širom svijeta i tako postao drugi najgledaniji film te godine poslije ‘Star Wars: The Force Awakens’. Naslov ostaje jedno od najvećih izdanja ovog desetljeća. Unatoč ogromnoj zaradi filma, glavni protagonisti Chris Pratt i Bryce Dallas Howard nisu primili jednaku plaću za rad na nastavku ‘Fallen Kingdom’.

Vrijedno prezira. Mislim da znam što neki od vs misle: ako se Chris Pratt ne vrati u nastavku, publika se možda neće pojaviti; ako se Bryce Dallas Howard ne vrati, kreatori bi je jednostavno zamijenili drugim ljubavnim interesom. Svaki holivudski agent koji drži do sebe bi samo na tom saznanju ugovorio bolju plaću za Chris Pratta.

Sve vas je prevario patrijarhat. To je bio seksizam, velim vam! Seksizam je omogućio ovu strašnu nepravdu usmjerenu protiv kćeri jednog od najmoćnijih holivudskih redatelja. Zar ne vidite: Chris Pratt je bio u mogućnosti postati jedna od glavnih zvijezda akcijskih franšiza zbog privilegije svojih XY kromosoma, za razliku od Bryce Howard koja je trebala pomoć patrijarhalne figure.

“Oboje glumaca zaslužilo je velike bonuse za drugi nastavak”, nastavio je IndieWire. “Pratt je završio s 10 milijuna dolara u džepu, dva milijuna više od Howardove plaće od 8 milijuna dolara.”

Zar ne vidite tlačenje na snazi u ovom slučaju? Bryce Dallas Howard zaradila je 8 milijuna dolara, dok je Chris Pratt s osmjehom na licu otišao s vrećom od 10 milijuna dolara u banku. Obje plaće su dovoljne za kupnju kuće u holivudskim brdima, ali samo zamislite koliko inča će Chris Prattova kuća biti veća zbog tih extra 2 milijuna dolara. Zamislite širi jacuzzi; duži prilaz za auto. Samo zamislite jedan dodatni mramorni korak koji će dodati svom glavnom stubištu.

Jedan mali korak iznad Bryce Dallas Howard je jedan veliki skok za feminizam koji će morati napraviti u borbi protiv patrijarhije.