TRUMP: ‘Spygate bi mogao biti jedan od najvećih političkih skandala u povijesti!’

Joseph Curl

Screenshot: YouTube/CNBC

Predsjednik Donald Trump ostaje u ofenzivi oko nove priče koja govori da je FBI Baracka Obame ubacio špijune unutar Trumpove kampanje tijekom predsjedničkih izbora 2016., govoreći da bi to “mogao biti jedan od najvećih političkih skandala u povijesti!”.

U seriji kasnonoćnih i ranojutarnjih objava na Twitteru, Trump je rekao da ubačeni agenti FBI-a “nikada nisu prijavili dosluh s Rusijom” i da su “bili tamo da špijuniraju iz političkih razloga”. Trump je također naveo “naizgled ogromnu količinu novca” koji je plaćen špijunu.

Zapisi pokazuju da je FBI ‘informator’ Stefan Halper dobio 282.000 dolara u 2016. i 129.280 dolara u 2017. za špijuniranje Trumpa.

Trump je rekao da više nakon godinu dana istraživanja navodnom dosluha kampanje s Rusima, sve što je otkriveno je “deep state” skandal.

Trump je u utorak odgovarao na pitanja novinara i ponovno izrazio bijes zbog činjenice da je FBU špijunirao njegovu kampanju.

“Mnogo ljudi govori da je bilo špijuna u mojoj kampanji. Ako ih je bilo, to je sramota za ovu državu”, rekao je Trump okupljenim novinarima u Bijeloj kući. “To bi bila jedna od najvećih uvreda koju je ikada netko vidio i, osim toga, bilo bi protuzakonito. Vjerojatno bi svaki prošli politički skandal izgledao poput malog krumpira u usporedbi s ovim.”