CNN-ova Brooke Baldwin kritizirala dvostruke standarde medija oko komentara Samanthe Bee

Paul Bois

Screenshot: YouTube/CNN

Dok su mnogi u medijima, uključujući Hollywood, slavili “komičarku” Samanthu Bee zbog nazivanja Ivanke Trump “neodgovornom pi***m”, barem je jedna voditeljica mainstream medija prepoznala njihovo licemjerje: Brooke Baldwin iz CNN-a.

Govoreći u svojoj emisiji u četvrtak, Baldwin je postavila neke standarde i zahtijevala da se svi, i ljevica i desnica, ponašaju u skladu s njima.

“Ista pravila vrijede bez obzira na političku stranu koju nazivate domom”, rekla je Baldwin na CNN-u. “Konzervativci su ukazivali na dvostruke standarde što se tiče tretiranja liberalnih zvijezda u odnosu na njihove konzervativne kolege. I, u mnogim slučajevima, s pravom.”

Baldwin je napomenula da su isti ljudi koji su s pravom bili bijesni zbog Roseanninih komentara istovremeno slavili Samanthu Bee. Također je istaknula da je ESPN, u vlasništvu Disneya koji je otpustio Roseanne, upravo potpisao ugovor s Keithom Olbermannom o vođenju još jedne emisije, usprkos njegovoj mržnji iskazanoj prema predsjedniku i njegovoj familiji.

“Unatoč svemu tome, dobio je još jedan unosan posao i to, ironično, od iste kompanije koja je dala nogu Roseanne zbog kršenja svojih vrijednosti”, istaknula je Baldwin.

Za komentare Bee, Baldwin nije nalazila opravdanja.

“Bilo da se slažete s politikom predsjednika ili ne, nazivanje višeg savjetnika unutar vlade Sjedinjenih Država — ili bilo koga u tom smislu — riječju ‘P’ je, kao što sam rekla na početku, nečuveno, naprihvatljivo i treba ga osuditi”, rekla je Baldwin.

“Mogla je lako izreći svoj stav bez korištenja tih riječi, stav koji je, onako usput, totalno promašen zbog njezinog rječnika. Učinivši to, ona je pokazala da nije bolja od ponašanja kojeg se našla kritizirati. Zapravo je postala dio problema”, dodala je.

CNN-ov voditelj John King, također je rekao u četvrtak da konzervativci imaju pravo kad vide dvostruki standard između Roseanne i Bee.