POGLEDAJTE: CNN-ov Jim Acosta ometao ceremoniju povijesnog potpisivanja dovikujući Trumpu

Screenshot: CNN Video

CNN-ov dopisnik iz Bijele kuće, Jim Acosta, najpoznatiji po svojoj ulozi provokatora u medijskom tisku, ometao je povijesni summit između predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-Una dovikujući pitanja američkom predsjedniku.

“Gospodine Predsjedniče, jesmo li pristali na denuklearizaciju?” vikao je Acosta dok je Trump potpisivao dokument.

Nekoliko trenutaka kasnije, nakon što je Trump odgovorio, Acosta je doviknuo još jedno pitanje, pitajući: “Jeste li razgovarali o Otto Warmbieru, gospodine?”

POGLEDAJTE:

To nije bio jedini trenutak na summitu u kojem je Acosta očajnički tražio pozornost.

Ranije tijekom dana, Acosta je dovikivao pitanja Trumpu s prilične udaljenost, vičući: “Gospodine Predsjedniče, kako napreduje sastanak do sada? Ima li kakvih pomaka, gospodine Predsjedniče?”

Nakon što nije dobio odgovor, Acosta je nastavio vičući: “Gospodine Kim, hoćete li se odreći vašeg nuklearnog oružja?”

Na Gateway Punditu, Jim Hoft je komentirao Acostino provokativno pitanje vezano za Otto Warmbiera:

Predsjednik Trump učinio je više za obitelj Warmbier nego što je itko drugi mogao učiniti. Čim je preuzeo dužnost, pregovarao je o povratku Warmbiera u SAD. Warmbier je 2016. zatvoren u Sjevernoj Koreji zbog pokušaja krađe (pokušao je prešvercati propagandni plakat – op. a.). Bio je mučen godinu dana, za koje vrijeme Obama nije učinio ništa kako bi mu pomogao. Predsjednik Trump osigurao je njegov povratak obitelji u SAD, koja je promatrala kako umire nekoliko sati kasnije od posljedica torture koju je prošao u Sjevernoj Koreji.

Predsjednik Trump učinio je sve što je mogao za tu obitelj, ali danas je Predsjednik prisustvovao potpisivanju sporazuma o budućnosti svijeta. Iako u ovom trenutku ne znamo što se nalazi u sporazumu, znamo da će napori Predsjednika voditi prema miru na Korejskom poluotoku. Ovaj trenutak je bio povijesni, a onda je stupio na scenu Jim Acosta i pokušao ga uništiti.

Jim Acosti više ne bi smio imati pristup Bijeloj kući u svojstvu novinara. Trebao bi se ispričati Predsjedniku, cijeloj Americi i obitelji Warmbier. Sramota, sramota, sram te bilo, Jim Acosta.