IZGORIO: Novi anti-Trump film Michaela Moorea ‘Fahrenheit 11/9’ potpuno podbacio na kino blagajnama

Joseph Curl

Screenshot: YouTube

Možda je posjetiteljima kina dozlogrdila uvijek ista priča.

Posljednji dokumentarac Michaela Moorea, “Fahrenheit 11/9”, ne prolazi dobro na kino blagajnama. Nakon početnog vikenda, film usmjeren protiv predsjednika Trumpa ostvario je zaradu od samo 3 milijuna dolara, prema Hollywood Reporteru.

To bi film stavilo na osmo mjesto po zaradi tijekom vikenda. U petak, dan nakon premijere, film je donio samo milijun dolara u više od 1.700 dvorana. Predviđena zarada filma bila je između 5 i 8 milijuna dolara.

Za usporedbu, Mooreov najveći hit — “Fahrenheit 9/11”, također film protiv republikanskog predsjednika — otvorio je 2004. godine prvi vikend prikazivanja s gotovo 24 milijuna dolara.

Kako bi stavili sve o u perspektivu, dječji film “Kuća sa satom na zidovima”, donio je 25 milijuna dolara i lako odnio veliku pobjedu ovog vikenda.

“Fahrenheit 11/9” dobio je pohvale kritičara, osvojivši 81% “certificirano svjež” ocjenu na Rotten Tomatoes. Ali kritičari kojima se film nije dopao nazvali su ga “išćašenim”, “lijenim” i “nevjerojatno samopromovirajućim”.

“Čak i prema najnižima od najnižih Mooreovim standardima, ‘Fahrenheit 11/9’ je grozota. Kada se film umiri i počne prodavati generičku socijalističku propagandu ne možete vjerovati onome što govori. To je poput slušanja buncanja poremećenog čovjeka i primjećivanja da se nekoliko slogova čini koherentnim. … Teško je zamisliti da bilo koji liberal bistrih očiju vidi ‘Fahrenheit 11/9’ kao bilo što drugo osim otpada laži, pogrešnog navođenja i karikaturno glupih argumenata usmjerenih protiv Trumpa i američkog eksperimenta”, napisao je kritičar Christian Toto.

Moore se nadao zaradi od mrzitelja Trumpa — i čak se zakleo da će se preseliti u Kanadu ako stvari krenu naopako po izlasku njegovog filma.

Ali Moore stvarno gleda na još gore financijske prinose, poput njegovog prethodnog filma “Michael Moore u TrumpLandu”, koji je zaradio samo 149.000 dolara.